MASONICA: Staro crnogorsko jelo, lako i brzo se sprema
Vruću masonicu preliti rastopljenim sirom i kajmakom.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- krompir, 1 kg
- brašno, 200 g
- jaja, 2 komada
- prašak za pecivo pola kesice
- kajmak, 100 g
- sir, 100 g
- ulje, 1 dl
- so po potrebi
Priprema:
Krompir izrendati krupnije, dodati ulje, so, prašak za pecivo, brašno, jaja, sve spojiti i izliti u pleh. Peći 45 minuta na 200 stepeni, tako da se dobije hrskava kora. Vruću masonicu preliti rastopljenim sirom i kajmakom. Poslužiti toplo.
(trpeza)
Preporučujemo

NAJBOLjI RECEPT ZA PAZARSKE MANTIJE: Recept koji se čuva od zaborava
27. 03. 2025. u 07:00

PITA SA SIROM I ŠUNKOM IZ TIGANjA: Sprema se očas posla, a uživa u svakom zalogaju
14. 03. 2025. u 07:00

FENOMENALNA POSNA SUVA PITA: Desert za svaku priliku
08. 03. 2025. u 12:30Jovana Vasić

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

UŽAS - DA SE PREVRNE ŽELUDAC: Upali gde proizvode krofne namenjene CG primorju - zatekli su HOROR scene (VIDEO)
Krofne su za mnoge jedna od najpoznatijih i najomiljenijih poslastica na svetu, ali posle gledanja snimka koji nam stiže iz Crne Gore pitanje je kako ćete ubuduće gledati na one kupovne.
13. 09. 2025. u 17:03 >> 17:10
Komentari (0)