TOPLA ČOKOLADA: Najbolji recept za omiljeni napitak
Topla čokolada je jedan od omiljenih napitaka tokom hladnijeg perioda godine. Ukusna i topla, čokolada spremljena na ovaj način ne samo da nas greje i krepi, već nam i popravlja raspoloženje budući da čokolada sadrži serotonin - hormon sreće.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 5 kašičica kakao praha
- 4 kašičice gustina
- 4 kašičice šećer
- 500 ml mleka
- 120 gr crne čokolade
- 2 kašike šlaga (opciono)
Priprema:
U šerpici ili velikoj džezvi izmešajte „na suvo“ kakao prah, gustin i šećer. Ugrejte mleko i sipajte ga u džezvu, polako mešajući. Zagrevajte ovu mešavinu na tihoj vatri, mešajući da se ne stvore grudvice. Pre nego što do kraja provri, smanjite vatru do minimuma i ubacite izlomljenu crnu čokolada (najbolje 70% odsto kakaa).
Mutite na vatri dok mešavina ne postane kremasta i gusta. Ako želite slađu toplu čokoladu, dodajte sada još malo šećera. Podelite u dve šolje i, po želji, ukrasite umućenim šlagom i pospite čokoladnim mrvicama.
(krstarica)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

LIKER OD KAFE: Pravi se od samo 4 sastojka, ima prelepu aromu, a što duže stoji to je lepši
18. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

DOMAĆI LIKER OD JAJA: Slatko kremasto piće savršeno za prestojeće praznike
29. 12. 2024. u 15:00Novosti online

RECEPT ZA ŠERBET: Napitak koji će vas ugrejati, a možda i smiriti kašalj
06. 11. 2024. u 18:58

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - RAZVELA SE GAGA: Proces dug 13 meseci, PROMENILA prezime, a Toni ima novu devojku i to milionerku
PAPIRI za razvod pevačice Dragane Mirković i Tonija Bijelića su potpisani, a brakorazvodni postupak je okončan posle nešto više od godinu dana.
29. 04. 2025. u 14:20 >> 14:21
Komentari (0)