ITALIJANSKI KREM OD PISTAĆA: Savršen za filovanje peciva i torti

Jovana Vasić

18. 02. 2025. u 20:31

Isprobajte italijanski krem od pistaća po jednostavnom receptu i moći ćete da ga koristite za filovanja, ili da ga jednostavno namažete na hleb.

ИТАЛИЈАНСКИ КРЕМ ОД ПИСТАЋА: Савршен за филовање пецива и торти

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 150 g oljuštenih neslanih sirovih pistaća
  • 190 ml punomasnog mleka
  • 30 g neslanog putera
  • 100 g bele čokolade
  • 1 kašika šećera u prahu

Priprema:

Manje od pola litra vode stavite da provri pa dodajte oljuštene pistaće. Ostavite da vri 4 minuta, pa procedite i ostavite ih na kuhinjsku krpu. Peškir presavijte pa istrljajte pistaće u peškiru da olabavite koricu kojom su obmotani. Potom ih očistite i izblendajte sa 80 ml mleka i kašikom šećera u prahu. Blendirajte  5 minuta, dok ne dobijete glatku pastu.Mleko, puter i belu čokoladu sipajte u čistu šerpu pa zagrejte na tihoj vatri, sve dok se ne otope. U blender stavite pastu pa dodajte mešavinu bele čokolade i blendajte dok smesa ne postane kremasta. Mažite krem od pistaća na hleb ili dodajte omiljenom desertu. Prijatno! 

(trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IGRAM SVOJ POSLEDNJI TURNIR: Italijan odlučio da završi karijeru