RECEPT ZA KUVANU RAKIJU: Topla šljivovica za hladne dane

Jovana Vasić

13. 01. 2025. u 20:41

Kuvana rakija je recept koji se praktikuje odavno na našim prostorima, naročito tokom praznika. Pravi se po jednostavnu receptu, brzo i lako!

РЕЦЕПТ ЗА КУВАНУ РАКИЈУ: Топла шљивовица за хладне дане

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 65 g šećera
  • 190 ml šljivovice
  • 375 ml vode

Priprema:

Za pravljenje kuvane rakije prvo pripremite sve potrebne sastojke. Dno lonca pospite šećerom. Pustite da se šećer istopi, povremeno mešajući, dok ne bude potpuno tečan, lepljiv i braon boje. Kada šećer porumeni i karamelizuje se, ali ne zagori, odmah sklonite sa vatre i pažljivo dodajte rakiju i vodu. Vratite na vatru uz stalno mešanje dok tečnost ne provri i dok se šećer potpuno ne istopi. Nakon toga možete da uživate u kuvanoj rakiji.

(stvarukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK PROMENA PRAVILA FUDBALA! Ofsajd se menja na neverovatan način, više ništa neće biti kao do sada! (VIDEO)