KAKO DA NAPRAVITE BELO KUVANO VINO: Simfonija ukusa za uživanje sa najdražima
Obično ljudi kuvaju crno, ali evo kao da skuvate belo vino. Belo kuvano vino je napitak koji će svojom aromom da ulepša praznike, a sasvim je drugačijeg ukusa od crnog vina.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 1 pomorandža
- 16 karanfilića
- 2 l belog vina
- 240 g šećera
- 120 ml soka od pomorandže
- 1 limun isečen
- 8 štapića cimeta, izlomljenih
- 14 celih semenki aleve paprike
- 6 mahuna kardamona, zgnječenih
Za serviranje:
- kriške limuna
- štapići cimeta
- svež muskatni oraščić
Priprema:
Kako biste napravili kuvano vino, pomorandžu izbodite karanfilićima i isecite je na pola. Sipajte vino, šećer i sok od pomorandže u šerpu. Nakon toga dodajte narandžu, limun isečen na kolutove i začine. Kuvajte na veoma laganoj vatri, povremeno mešajući, 20-30 minuta. Servirajte i uživajte.
(stvarukusa)
Preporučujemo

IDEALAN NAPITAK ZA HLADNE DANE: Kombinacija vina i cimeta će vas oboriti s nogu
02. 12. 2024. u 15:00

RECEPT ZA ŠERBET: Napitak koji će vas ugrejati, a možda i smiriti kašalj
06. 11. 2024. u 18:58

FRANCUSKI DOKUMENT: Rusija će napasti Balkan za tri do pet godina, Evropi preti veliki rat
FRANCUSKE vlasti smatraju da je 2030. godine moguć veliki sukob u Evropi, a u koji bi bila uvučena Francuska i njeni saveznici, navodi se u „Strateškom nacionalnom pregledu“ te zemlje za 2025. godinu.
15. 07. 2025. u 11:22

"ZAŠTO NE UDARIŠ NA MOSKVU?!" Detalji razgovora Trampa i Zelenskog, na Rusiju će padati rakete koje Srbi pamte po zlu?
AMERIČKI predsednik Donald Tramp razmatra mogućnost da Ukrajini pošalje krstareće rakete Tomahavk, prenosi Vašington post pozivajući se na izvor upoznat sa razgovorima u Beloj kući. Navedene rakete se još uvek ne nalaze na zvaničnom spisku, ali bi mogle biti uključene u kasnijim paketima pomoći.
15. 07. 2025. u 09:36

Naučnici ajkulama spustili mrtvu kravu na 1.629 metara dubine - nisu mogli da veruju šta su ribe uradile (VIDEO)
"TO POKAZUJE strategiju preživljavanja kod vrsta koje se ne hrane usamljeno."
14. 07. 2025. u 13:06
Komentari (0)