BELA TOPLA ČOKOLADA: Utoplite se preukusnim napitkom
Bela topla čokolada je topli napitak koji greje i podmiruje želju za slatkim u isto vreme.
 
                                                                                    Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 ml mleka
- 60 g bele čokolade
- štapić vanile
- štapić cimeta
- 100 ml slatke pavlake
Priprema:
Presecite štapić od vanile napola po dužini. Izvadite semenke pa stavite u mleko, dodajte cimet i ostavite da provri. Zatim skinite sa vatre, pa pustite da odstoji 20 minuta. Procedite pa mleko opet zagrejte. Dodajte belu čokoladu, i mešajte, sve dok se ne otopi. Sipajte toplu čokoladu u visoku čašu, pa dekorišite umućenom slatkom pavlakom. Služite toplo.
(trpeza)
Preporučujemo
 
                    
                    RECEPT ZA ŠERBET: Napitak koji će vas ugrejati, a možda i smiriti kašalj
06. 11. 2024. u 18:58
 
                    
                    OSVAJA NA PRVI GUTLjAJ: Napravite čuvenu irsku kafu, tajna je u ovom sastojku
31. 10. 2024. u 17:30
 
                    
                    UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
 
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
 
                    
                    ODBRUSILA CARINIKU: Gocu na granici nazvali Rašinom mamom
PEVAČICA bez dlake na jeziku govori o odnosu sa suprugom Rašom Novakovićem, uvek se sa šalom osvrćući na razliku u godinama koja je mnogima bila glavna tema na početku njihovog zabavljanja.
31. 10. 2025. u 18:35
 
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Komentari (0)