KAKO DA ČOKOLADNA GLAZURA NE PUCA PRI SEČENJU TORTE ILI KOLAČA: Poslastičar otkrio trik za koji malo ko zna
Domaćice širom sveta pomno prate emisije poznatog poslastičara Rudolfa Van Vina, i usvajaju svaki trik koji on prenese. Ovog puta vam donosimo trik za savršenu čokoladnu glazuru po njegovom receptu. Vaše torte će biti prava mala remek-dela ukoliko budete pratili ove korake.

Foto: Jutjub/Printskrin/Recepttura
Sastojci:
- 250 g omekšalog putera
- 300 g šećera u prahu
- 200 g crne čokolade (istopljene)
- 2 kašike kakao praha
- 100 g tečne slatke pavlake
Priprema:
Omekšali puter pomešajte sa šećerom pa mutite mikserom dok se u potpunosti ne sjedine sastojci i smesa ne postane glatka. Zatim dodajte kakao prah i još malo mutite. Smanjite brzinu na najslabiju, pa ubacite otopljenu čokoladu i, na kraju,slatku pavlaku. Mutite dok se ne dobije glatka i penasta smesa. Ukoliko ima grudvica, činiju na kratko stavite u posudu sa vrelom vodom, a zatim nastavite s mućenjem. Glazuru naneti dok je još uvek penasta i glatka.
(krstarica)
Preporučujemo

"NOVOSTI" SAZNAJU: Nakon Litvanije, još jedna država zabranila prelet srpskog aviona do Moskve
NAKON Litvanije, i letonske vlasti zabranile su prelet srpskog aviona do Moskve u kome je trebalo da bude predsednik Srbije Aleksandar Vučić, saznaju "Novosti".
06. 05. 2025. u 18:27

NEBENZJA ODUVAO LAŽNOG VISOKOG PREDSTAVNIKA ŠMITA, PA IZAŠAO IZ SALE: Neću da te slušam, nemaš pravo da govoriš!
U SAVETU bezbednosti Ujedinjenih nacija je u toku redovna polugodišnja sednica o situaciji u BiH na kojoj je ruski ambasador Vasilij Nebenzja izjavio je da Kristijan Šmit nema pravo da govori u ime međunarodne zajednice u Savetu bezbednost, a onda izašao iz sale ne želevši da ga sluša.
06. 05. 2025. u 17:03

SLAVLjE U SOFRINOM DOMU: Emotivna objava harmonikaša
HARMONIKAŠ Aca Sofronijević zavetovao se na večnu ljubav doktorki Kosani, a danas ovaj par slavi prvu godišnjicu braka.
07. 05. 2025. u 10:35
Komentari (0)