VEGANSKE PLJESKAVICE OD CVEKLE: Isprobajte ukus koji će vas zadiviti
Izaberite svoju omiljenu salatu i sos kao prilog i ove pljeskavice će postati vaše omiljeno jelo.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 180 grama suvih leblebija
- 150 g cvekle
- 1 ljubičasti luk
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica dimljene crvene paprike
- 1 kašičica soli
- 2 kašike maslinovog ulja
- limun (sok)
- 1 kašika brašna za valjanje pljeskavica
- maslinovo ulje za prženje
Priprema:
Potopite leblebije dan ranije ili bar nekoliko sati pre pripreme. Natopljene leblebije ocedite, operite i stavite u blender ili seckalicu i sameljite u kašu. Cveklu oljuštite, isecite na kockice i iseckajte u seckalici. Crni luk sitno iseckati, beli luk narendati. Pomešajte mlevene leblebije, cveklu, luk i beli luk. Dodajte sve ostale začine, maslinovo ulje i limunov sok i rukama umesite kompaktnu smesu.
Pokrijte sve prozirnom folijom i ostavite u frižideru sat vremena ili duže da se malo stegne. Ohlađenu i stisnutu smesu podeliti na šest jednakih delova, pa navlaženim rukama svaku oblikovati u pljeskavicu. Svaku pljeskavicu uvaljajte u brašno i u dubljem tiganju zagrejte maslinovo ulje, ne treba da bude puno, samo 2 do 3 kašike. Pržite pljeskavice nekoliko minuta sa svake strane. Poslužite pljeskavice uz priloge i sosove po želji. Možete ih koristiti i za veganske hamburgere.
(index.hr)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO KRAJ: Kome je pripao dvorac u Beču? Razveli se Toni i Dragana
PEVAČICA Dragana Mirković i biznismen Toni Bijelić zvanično su se razveli nakon 25 godina brak.
30. 04. 2025. u 12:32
Komentari (0)