DOMAĆI SOK OD MALINE: Bez šećera i dugog kuvanja, krcat je vitaminima i odličan za dijabetičare
Domaći sok od maline bez šećera pravo je osveženje za tople dane, a izuzetno je zdrav.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 3 kg malina
- 3 limuna
- 2 l vode
Priprema:
Ako biste želeli da pripremite najlepši sok od malina, onda je najbolje da pronađete baš zrele maline koje morate da pre pripreme dobro operete i da očistite od trulih i zelenih delova. Nakon toga ih stavite u jednu dublju posudu i dobro izgnječite kako bi one pustile sok. Limun dobro operite, isecite na kolutove i dodajte u posudu sa malinama. Zatim u sve to dodajte vodu i kuvajte na tihoj vatri dok ne provri. Nakon toga sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi, pa ga procedite kroz gazu. Nakon toga sipajte sok u flaše, a potom ih zatvorite i ređajte u jednu posudu. Nalijte vodom do vrha flaša i ostavite da provri i kuvajte još jedno 10 minuta. Zatim flaše izvadite iz vode i čuvajte ih na hladnom mestu. Ukoliko ipak želite malo slađi ukus soka, možete dodati malo meda u čašu pre konzumiranja.
(Stvar ukusa)
Preporučujemo
KAŠASTI SOK OD LUBENICE I JABUKE: Recept za osvežavajući napitak, odličan za telo
15. 08. 2024. u 18:38
OVAKO SE PRAVI SOK OD SMOKVINOG LISTA: Recept koji morate isprobati
12. 08. 2024. u 15:00
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
"SAD JE TITO ODJEDNOM POBIO JADNE HRVATE..." Vedrana o bivšoj državi: "Sve sam više Jugoslovenka kako vreme odmiče!"
VEDRANA ne bira reči kada govori o vremenu Jugoslavije...
24. 12. 2025. u 09:52
Komentari (0)