DŽEM OD MALINA: Po provereno dobrom receptu, bez konzervansa, od samo dva sastojka
Malina je niskokalorično voće, te je idealna za dijetetski način ishrane. Sadrži veliku količinu vlakana, obiluje antioksidativnim jedinjenjima, uključujući visok nivo vitamina C, kvercetina i elagične kiseline.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1,7 kg svežih malina
- 500 g kristal šećera
Priprema:
Oprane maline staviti u šerpu i preko njih posuti šećer. Kuvati do željene gustine uz neprestano mešanje. Optimalno oko 45 minuta. Vruć džem stavljati u prethodno zagrejane tegle. Zatim lepo zatvoriti, vratiti u rernu 90 minuta na 90 stepeni. Nakon toga rernu isključiti, a tegle ostaviti da prenoće i vaš džem je spreman!
(Still)
Preporučujemo

DžEM OD KAJSIJA SA LjUTIM PAPRIKAMA: Nova kombinacija slatko ljutog ukusa
29. 06. 2024. u 13:00

JOGURT SA KAJSIJAMA: Preliva se sirupom, a toliko je sočan da ćete tražiti repete
05. 06. 2024. u 17:00

"DOBRO SMO UPOZNATI SA DOGAĐAJIMA U SRBIJI" Medvedev optužio Zapad za organizovanje protesta u drugim zemljama
ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije i predsednik stranke Jedinstvena Rusija Dmitrij Medvedev optužio je danas zapadne zemlje da organizuju proteste i mešaju se u izborne procese drugih zemalja da bi održale svoju dominaciju.
31. 07. 2025. u 17:01

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

BLOKIRAO PROMETNU ULICU: Kad su videli ko je za volanom, niko nije smeo ni da priđe! (VIDEO)
NEODGOVORNI vozač "honde" blokirao je nedavno ulicu ispred mumbajskog tržnog centra Lokhandvala, međutim kada su ostali vozači prišli da ga pitaju ga kako se to ponaša i zatraže od njega da skloni vozilo, usledio je pravi šok.
31. 07. 2025. u 17:34
Komentari (0)