BANANA SPLIT: Osvežavajući desert pravi se za minut, pojede za tren!
Čuveni banana split je izuzetno lako napraviti, a u nastavku teksta pročitajte recept za ovaj letnji desert.
 
                                                                                    Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 4 banane
- 12 kugli sladoleda po ukusu
- 1 kesica šlaga
- 200 ml mleka
- 50 g čokolade
- malo mlevenog keksa
- čokoladni preliv za deserte
Priprema:
Šlag umutite po uputstvu na kesici sa hladnim mlekom. Banane isecite po dužini, i stavite ih na tanjirić ili činiju za posluženje. Između banana stavite po tri kugle sladoleda. Preko svega bogato rasporedite šlag, pospite mlevenim keksom, narendajte čokoladu i sve ukasite prelivom za deserte.
(stvarukusa/mondo)
Preporučujemo
 
                    
                    UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
 
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
 
                    
                    Udala se za 25 leta starijeg čobanina, doživela šok kad je umro
Marsel Amfu je čitav svoj život živeo jednostavno. Njegova kuća nije imala ni struje ni vode. To mu je omogućilo da uštedi ogromne sume novca.
28. 10. 2025. u 21:37
 
                     
                     
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Komentari (0)