PUNJENI LUK: Ovo jelo uopšte nije teško napraviti, a preukusno je i veoma zanimljivo izgleda

Новости онлине

08. 04. 2024. u 17:00

Samo pažljivo izvadite unutrašnjost koju ćete kasnije napuniti mesom.

ПУЊЕНИ ЛУК: Ово јело уопште није тешко направити, а преукусно је и веома занимљиво изгледа

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  •  4-5 velikih glavica crnog luka
  •  400 g mlevenog mesa
  •  1 crvena paprika (sveža ili pečena)
  •  so, biber
  •  1 kašika ulja
  • 200 ml supe od kocke
  •  kačkavalj ii mocarela za posipanje

Priprema:

1. Skinuti ljusku s luka i odseći korenasti vrh. Izdubiti unutrašnjost kašičicom da ostane zidić debeo oko pola centimetra. Izdubljenu sadržinu luka sitno iseckati. Ono što je ostalo kao posudica za punjenje kuvati u ključaloj slanoj vodi oko dva minuta, pa procediti i ostaviti na papirni ubrus da se dobro ocedi.

2. Sitno iseckati papriku, pa je dodati mesu, zajedno sa iseckanim lukom. Dodati so i biber.

3. Zagrejati rernu na 180 stepeni, napuniti luk mesom i staviti ga u pleh u koji ste sipali malo ulja. Naliti ključalom supom i peći 40 minuta.

4. Pred kraj pečenja jelo posuti rendanim kačkavaljem. Poslužiti uz pirinač ili krompir-pire.

(Still)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PLANIRAM SVOJU SAHRANU Voditeljka o teškoj bolesti

"PLANIRAM SVOJU SAHRANU" Voditeljka o teškoj bolesti

ZVEZDA rijaliti emisije „The Real Houswives of Beverly Hills“ i voditeljka Tedi Melankamp (43), suočava se s teškom bolešću. Operisala je tumor na mozgu, ali se bolest proširila i na pluća. Tedi je otkrila da njen otac, rok legenda Džon Melankamp (73), već planira njenu sahranu.

15. 06. 2025. u 21:19

Komentari (0)

ELEGANTNA NA MAMU: Hana Ikodinović je maturirala, a Nataša Bekvalac ne krije ponos i sreću! (FOTO)