NE BACAJTE OSTATKE HLEBA: Napravite neverovatnu poparu sa paradajz sosom
NERETKO se dešava da nam ostane stari hleb, koji onda bacamo.
Ipak, od hleba koji nije svež može da se napravi izvrstan obrok - Popara sa paradajz sosom.
U poparu sa paradajz sosom dodajte luk i bosiljak, i dobićete začinjeno, a lagano jelo.
Sastojci:
200 g starog hleba
1 crveni luk
Maslinovo ulje
20 g svežeg bosiljka
100 ml povrtnog bujona
Biber i so po ukusu
Recept za poparu sa paradajz sosom
Za poparu sa paradajz sosom nasecite hleb na tanke kriške, presecite ako su velike. Takođe, jedan crveni luk isecite na kriške i zatim na male liske.
U tiganj stavite maslinovo ulje, a potom ubacite luk. Dinstajte minut-dva pa ubacite paradajz pire. Dodajte biber i so, povrtni bujon i sveži bosiljak. Sve dobro promešajte i dinstajte 2 minuta.
Nakon toga preko sosa stavite kriške hleba. Poklopite tiganj i ostavite da se krčka deset minuta. Uzmite drvenu kašiku i razmrvite hleb, sve dobro izmešajte. Servirajte i uživajte u popari sa paradajz sosom.
(Stvar ukusa)
Preporučujemo
"UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLjA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA" Vučić položio cveće u školi "Vladislav Ribnikar" (FOTO)
PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić položio je cveće u školi "Vladislav Ribnikar" na godišnjicu ubistva devet učenika i radnika obezbeđenja ove škole.
03. 05. 2024. u 07:26
ISPOVEST RODITELjA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)
RODITELjI ubijene devojčice u Ribnikaru, Angeline Aćimović, govorili su za Novosti u podkastu "Mislim da je važno".
03. 05. 2024. u 16:05
POSLE OPTUŽBI DA KRIJE NACIONALNOST I VEROISPOVEST: "Ja sam Srpkinja, krstiću sina u Hramu!" Maja Berović o PRAVOM imenu i poreklu
"JA SAM Srpkinja i ponosim se time!"
01. 05. 2024. u 13:14
Komentari (0)