DORUČAK U KOME ĆETE DA UŽIVATE: Granola - zdrava, lagana

Novosti online

07. 02. 2024. u 12:00

AKO ste u nedoumici šta da napravite za doručak, granola je uvek dobar izbor. Zdrava, pravi se lako, a preukusna. Ako ne konzumirate šećere, možete da njih i med zamenite zaslađivačem po ukusu.

ДОРУЧАК У КОМЕ ЋЕТЕ ДА УЖИВАТЕ: Гранола - здрава, лагана

Foto Shutterstock

Potrebno:

* 3 šolje ovsenih pahuljica
* 1 šolja iseckanih orašastih plodova po izboru
* 3 kašike smeđeg šećera
* 3/4 kašičice mlevenog cimeta
* 1/2 kašičice mlevenog đumbira
* 1/4 kašičice soli
* 1/3 šolje meda
* 2 kašike ulja
* 1 šolja suvog voća po izboru

Priprema:

Prvo zagrejte rernu na 150 stepeni. Pek-papirom obložite pleh. Onda u velikoj posudi pomešajte pahuljice, orašaste plodove, šećer, cimet, đumbir i so. Zatim zagrejte med u ulje u šerpi na srednjoj temperaturi dok ne postane glatko. Preko pahuljica prelijte med i ulje i sve dobro promešajte. Sve sipajte u pleh obložen pek-papirom. Pecite oko 40 minuta s tim da promešate na svakih 10 minuta. Gotovo je kada dobije zlatnu boju. Na kraju, izvadite iz rerne i promešajte. Ostavite da se ohladi, pa u to dodajte suvo voće.

(Trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PRIVATNO NASELJE: Slavni muzičar masovno gradi na Zlatiboru - kompleks od 17 zgrada, a njemu i partneru dve kuće

PRIVATNO NASELjE: Slavni muzičar masovno gradi na Zlatiboru - kompleks od 17 zgrada, a njemu i partneru dve kuće

"IMAO sam apartman na Zlatiboru koji sam prodao i taj novac sam uložio u ovaj projekat. Imam vikendicu na Kokinom Brodu, a to je bliže Zlataru. To je zapravo porodična kuća, supruga mi je odatle rodom. Imam želju da živim na Zlatiboru. Bogu hvala, auto-put polako stiže tamo. Dođem danas za Beograd, uveče sviram, a pošto mi do Užica treba dva sata, sutradan s porodicom kuliram u šumi."

07. 05. 2025. u 19:11

Komentari (0)

IGRAM SVOJ POSLEDNJI TURNIR: Italijan odlučio da završi karijeru