DA LI BI STE PROBALI NEŠTO NEOBIČNO I DRUGAČIJE : Kineske slane palačinke sa lukom
PREUKUSNE su, obožavaćete ih. Donosimo vam recept za kineske slane palačinke sa lukom.

Foto Shutterstock
Potrebno je:
ZA TESTO
* 2 šolje brašna
* 3/4 šolje klučale vode
* 1/4 šolje ključale vode
* 2 kašike ulja
* prstohvat soli
ZA FIL
* 1 šolja seckanog mladog luka (belog i zelenog dela)
* so po ukusu
Priprema:
Pomešajte brašno i so u činiji. Dodajte ključalu vodu i mešajte dok se ne stvori grudvasta smesa. Dodajte hladnu vodu i ulje, a zatim umesite testo na pobrašnjenoj površini dok ne postane glatko. Ostavite testo da odstoji 30 minuta, pokriveno čistom krpom. Podelite testo na 4 lopte. Svaku loptu razvucite ukrug, tanko kao palačinku. Na svaku palačinku ravnomerno rasporedite seckani mladi luk. Uvijte svaku palačinku u rolnu i zatim uvijte rolnu u spiralu. Svaku spiralu ponovo razvucite u krug. U tiganju zagrejte ulje na srednjejakoj vatri. Stavite palačinku i pecite s obe strane dok ne postane zlatnosmeđa i hrskava. Ponovite postupak s preostalim palačinkama. Po želji, posolite palačinke dodatno nakon pečenja. Poslužite vruće, iseckane na trouglove, uz sos od soje ili neki drugi preliv po želji.
(Trpeza)
Preporučujemo

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

U JEKU DAČINOG RAZVODA: Oglasila se Nataša Bekvalac
ĆERKA pevačice Nataše Bekvalac i bivšeg vaterpoliste Danila Ikodinovića, Hana Ikodinović, nedavno je napustila Srbiju i sa majkom otišla u Madrid, gde će se školovati.
16. 09. 2025. u 19:27
Komentari (0)