FRITATA iz rerne, uvek dobro rešenje
Italijani su majstori da ni od čega naprave jelo zbog kog vam krene voda na usta. Fritata se pravi kada u kući imate jaja i poluprazan frižider. Ova sa prazilukom je samo jedna od brojnih varijacija, a vi improvizujte.

Foto: Jutjub/Printskrin/Jamie Oliver
Sastojci |
Količina |
---|---|
praziluk |
2 struka |
tikvica |
1 mala |
jaja |
6 komada |
sir |
koliko imate |
so |
1/2 kašičice |
biber |
po ukusu |
origano ulje |
1 kašičica 30 ml |
Kako pripremitiUključite rernu da se zagreje na 180 stepeni i dok se rerna greje na malo ulja u tučanom tiganju propržite praziluk iseckan na kolutove. Tikvicu narendajte, posolite i ocedite od viška vode, pa dodajte praziluku, posolite i pobiberite i pržite zajedno još 5 minuta. U činiji ulupajte jaja, posolite ih pazeći da ne preterate, dodajte malo sira i origano, pa prelijte povrće. Ne mešajte jaja, pa posle 2 - 3 minuta stavite fritatu u zagrejanu rernu i pecite oko 15 minuta. (recepti.zena.blic.) |

NOVINAR BI ZA OVU REČENICU U SVAKOJ DRŽAVI ZAVRŠIO U ZATVORU: Policiju i tužilaštvo koji rade svoj posao naziva “odmetnuti deo”
OVO što se naziva novinarom Nove S u jutarnjem programu izgovorio je rečenicu zbog koje bi u svakoj državi završio u zatvoru.
30. 06. 2025. u 07:38

HAMNEI PREVARIO TRAMPA: Amerika gađala prazno nuklearno postrojenje?
VISOKI iranski izvori rekli su Reutersu da je većina visoko obogaćenog uranijuma na lokaciji Fordo uklonjena pre američkog napada.
22. 06. 2025. u 10:37

"SLAGALICA" OVO NE PAMTI: Takmičar od besa polupao taster
KVIZ "Slagalica" retko ima nesvakidašnje situacije tokom emitovanja, ali se neobični trenuci dešavaju, kao i u svakom programu uživo.
29. 06. 2025. u 14:51
Komentari (0)