UŠTIPCI OD TIKVICA: Jednostavan recept od samo par sastojaka
Kada želite brz, lak i ukusan obrok od nekoliko osnovnih namirnica, uštipci od tikvica su idealan izbor. Hrskavi spolja, meki iznutra i puni svežine, odlično se slažu sa jogurtom, pavlakom ili kao lagana užina uz salatu.
FOTO: Novosti
- 2 srednje tikvice, rendane
- 2 jajeta
- 1–2 čena belog luka, mlevena
- so
- crni biber
- Opciono, ali preporučljivo: 1–2 kašike brašna ili prezli za bolju strukturu
Uputstvo
Stavite rendane tikvice u činiju. Posolite i ostavite 10 minuta. Snažno iscedite što više vode.
U većoj činiji pomešajte tikvice, jaja, beli luk, so i biber. Ako je smesa previše vlažna, dodajte kašiku brašna ili prezli.
Zagrejte tiganj sa malo ulja. Kašikom sipajte male porcije i lagano ih spljoštite. Pecite 3–4 minuta sa svake strane, dok ne porumene.
Najbolji su topli, uz jogurt, pavlaku ili kao lagano samostalno jelo.
Uživajte!
Preporučujemo
PEČENA JAJA SA PESTOM I ČERI PARADAJZOM: Mediteranski obrok za 20 minuta
27. 11. 2025. u 17:00
DOMAĆI KOLAČ SA BOBIČASTIM VOĆEM: Miris detinjstva na vašem stolu
27. 11. 2025. u 15:00
DRAMATIČNA PORUKA AMERIKE EVROPSKIM DIPLOMATAMA: Rusko oružje zadaće konačan udarac Ukrajini
NAJVIŠI američki pregovarač za Ukrajinu upozorio je evropske diplomate da Rusija trenutno proizvodi rakete brže nego što ih koristi, stvarajući rastuće zalihe dalekometnog naoružanja koje bi, kako je rekao, mogle „zadavati konačni udarac“ Ukrajini.
27. 11. 2025. u 12:10
U HITNOJ POMOĆI SE JAVILI NA POZIV SA ANINOG TELEFONA: "Novosti" otkrivaju šta se dešavalo nakon strašne nesreće kod Čačka
ANA Radović (20) iz Čajetine i njen prijatelj Aleksandar Masalušić (37) poginuli su u teškoj saobraćajnoj nesreći u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, kada su se survali sa puta Čačak-Požega, a nakon nesreće sa Aninog telefona "ajfon" upućen je poziv hitnoj pomoći, saznaju "Novosti".
27. 11. 2025. u 14:19
OLIVERA SMENjENA: Novi urednik na RTS - muž poznate pevačice, dugo je na javnom servisu
NA TOJ poziciji u RTS-u je godinama unazad bila Olivera Kovačević.
26. 11. 2025. u 12:55
Komentari (0)