PITA BEZ KORA SA POVRĆEM, ŠUNKOM I SIROM: Brzo, jednostavno i neodoljivo!
KADA poželite toplo, mirisno jelo koje se sprema bez muke, ova pita bez kore je pravi izbor! Spolja blago hrskava, a iznutra meka i puna ukusa — savršena večera za celu porodicu.
FOTO: Novosti
Sastojci:
- 3 jaja
- 150 gr rendanog sira (mocarela, gauda ili po izboru)
- 1 crvena paprika
- 1 mali crveni luk
- 100 gr šunke ili drugog sušenog mesa
- 2 kašike brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- so i biber po ukusu
- omiljeni začini: origano, bosiljak, granulirani beli luk
Priprema:
Sitno iseckajte papriku, luk i šunku. Izrendajte sir. U većoj činiji umutite jaja, dodajte sir, povrće, šunku, brašno, prašak za pecivo i začine. Sve dobro promešajte dok se sastojci ne sjedine.
Pleh obložite papirom za pečenje, izlijte smesu i ravnomerno je rasporedite. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta, dok površina ne porumeni.
Pitu isecite na kvadrate ili trouglove i poslužite toplu — idealna je uz čašu jogurta ili svežu salatu.
Uživajte!
Preporučujemo
ZELENSKI SE OGLASIO O PREGOVORIMA: Nećemo priznati Donbas kao ruski!
PREDSEDNIK Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da ruska pregovaračka pozicija "još nije promenjena" i da "oni žele naš Donbas, a mi ne želimo da damo naš Donbas".
16. 12. 2025. u 17:44
OSUĐENI ZA UBISTVO STARCA U ZATVORU PADINSKA SKELA: Zrna saosećanja nemaju, izrečene višegodišnje kazne
SREĆKO Stefanović (22), Saša Stanković (22) i Dalibor Petrović (24) oglašeni su danas krivim u Višem sudu u Beogradu za teško ubistvo Stanimira Brajkovića (74) na bezobziran i nasilnički način u zatvoru Padinska Skela početkom februara 2024. godine. Ovom prvostepenom presudom Stefanović je osuđen na 19 godina zatvora, a Stanković i Petrović na po 18 godina.
11. 12. 2025. u 16:22
"Sinovi i kćeri nacije, spremite se za BORBU, Ruska tvrda MOĆ raste!" General uputio alarmantno upozorenje
RIZIK da bi Rusija mogla da napadne Veliku Britaniju raste, a "sinovi i kćeri" nacije moraju biti spremni za borbu, rekao je komandant britanskih oružanih snaga.
16. 12. 2025. u 11:42
Komentari (0)