PUŽIĆI SA SIROM: Mirisni i mekani
Danas vam donosimo mirisne i mekane pužiće sa sirom – savršeni zalogaj za svaku priliku!
FOTO: Novosti
Pužići sa sirom i spanaćem
Sastojci
Za testo:
200 ml mleka
2 jaja
1 kašika šećera
1 kesica suvog kvasca
600 gr brašna
1 kašičica soli
100 gr putera
Za fil: 300 gr sira, 300 gr spanaća, jedno jaje
Još: žumance za premazivanje
Priprema:
U posudu sipajte 500 gr brašna i so, pa dodajte toplo mleko, kvasac, šećer, 2 jaja i sve zajedno sjedinite. Zatim dodajte omekšali puter i zamesite testo. Na kraju dodajte oko 100 gr brašna i zamesite meko i glatko testo. Testo prebacite u nauljenu činiju, pokrijte providnom folijom i ostavite na sobnoj temperaturi dok ne udvostruči veličinu. Na radnu površinu stavite nadošlo testo i podelite ga na 12 delova. Svaki deo formirajte u loptu i ostavite 10 minuta da odstoji. Svaku loptu razvucite oklagijom u pravougaonik, rasporedite fil od sira i spanaća i urolajte. Presecite na pola po dužini i uvijte u pužić kao što je prikazano u videu. Pužiće rasporedite u pleh obložen pek papirom. Ostavite da narastaju oko 20 minuta, premažite žumancetom, po želji pospite rendanim sirom i pecite na 200 steepni oko 15 minuta.
Prijatno!
UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
Udala se za 25 leta starijeg čobanina, doživela šok kad je umro
Marsel Amfu je čitav svoj život živeo jednostavno. Njegova kuća nije imala ni struje ni vode. To mu je omogućilo da uštedi ogromne sume novca.
28. 10. 2025. u 21:37
Komentari (0)