UŠTIPCI OD TIKVICA: Brzi, hrskavi i neodoljivo ukusni
Uštipci od tikvica – brzi, hrskavi i neodoljivo ukusni! Idealni za lagani obrok ili užinu, uz jogurt ili pavlaku.
 
                                                                                    FOTO: Novosti
Uštipci od tikvica
Sastojci
- 2 jaja
 
-50g rendanog kačkavalja
-150g integralnog (ili brašna po želji)
-1 kašičica praška za pecivo
-1 kašičica soli
-1 kašičica origana
-malo susama za posipanje
Tikvica se izrenda, posoli i ostavi 10 min da pusti vodu. Zatim se iscedi, pa se pomeša sa jogurtom i jajetom. Smesi se dodaju: brašno, rendani kačkavalj, so, origano i prašak za pecivo.
Kašikom se vade uštipci, ređaju na pleh obložen papirom i peku se na 200 stepeni u već zagrejanoj rerni 30 minuta.
Prijatno!
 
                    
                    UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
 
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
 
                    
                    Udala se za 25 leta starijeg čobanina, doživela šok kad je umro
Marsel Amfu je čitav svoj život živeo jednostavno. Njegova kuća nije imala ni struje ni vode. To mu je omogućilo da uštedi ogromne sume novca.
28. 10. 2025. u 21:37
 
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Komentari (0)