BRUSKETE OD AVOKADA: Ukusni kanapei za sve prilike
TRAŽITE idealan grickalicu koja je jednostavna, osvežavajuća i puna ukusa? Bruskete od avokada su baš to – zdravi, kremasti i laki za pripremu, odlični za žurke, porodične ručkove ili kao laka užina. Uz samo nekoliko sastojaka, imate kanape koji će svima privući pažnju i okusiti svaku priliku!
 
                                                                                    FOTO: Novosti
Bruskete sa namazom od avokada, limunovog soka i senfa (sa dodatnim dodacima po želji)
Uvod:
Baget se prvo premaže maslinovim uljem i zapeče u rerni do savršene zlatne korice, a zatim se, dok je još topao, blago utrlja belim lukom koji mu daje intenzivnu aromu. Za premaz pripremite svežu, kremastu smesu od avokada, limunovog soka, maslinovog ulja, senfa, soli i bibera, koja će brusketama dati poseban, osvežavajući ukus. Po želji, dodajte suvu ribu, sušeni paradajz, čeri paradajz, kukuruz, origano, bosiljak ili losos, i napravite još raznovrsnije i ukusnije zalogaje. Uživajte u laganom i ukusnom zalogaju pogodnom za svaki trenutak!
Sastojci:
1 baget
Maslinovo ulje za premaz
1 čen belog luka
1 avokado
1 kašika limunovog soka
1 kašičica senfa
1-2 kašičice maslinovog ulja
so po ukusu
biber po ukusu
Dodatni sastojci po želji:
suva riba
sušeni paradajz
čeri paradajz
kukuruz
suvi origano
svež bosiljak
losos (dimljeni ili svež)
Uputstvo:
Baget isecite na tanke kriške.
Kriške premažite maslinovim uljem sa obe strane i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180°C da se zapeku 5-7 minuta, dok ne postanu hrskave i zlatne.
Kada izvadite kriške iz rerne, dok su još tople, blago ih utrljajte belim lukom.
U činiji izmešajte izdrobljeni avokado, limunov sok, senf, maslinovo ulje, so i biber dok ne dobijete glatku i ujednačenu smesu.
Namažite pripremljeni namaz od avokada na tople bruskete.
Po želji dodajte neke od dodatnih sastojaka po ukusu: suvu ribu, sušeni ili čeri paradajz, kukuruz, origano, bosiljak ili losos.
Poslužite odmah i uživajte!
Preporučujemo
 
                    
                    SARMICE OD BLITVE: Zdrave, lake za pripremu i idealne za letnje dane (VIDEO)
30. 06. 2025. u 09:00
 
                    
                    HRSKAVA I SLASNA PICA POGAČA: Savršen spoj tradicionalnog i modernog (VIDEO)
01. 07. 2025. u 07:00
 
                    
                    UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
 
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
 
                    
                    ODBRUSILA CARINIKU: Gocu na granici nazvali Rašinom mamom
PEVAČICA bez dlake na jeziku govori o odnosu sa suprugom Rašom Novakovićem, uvek se sa šalom osvrćući na razliku u godinama koja je mnogima bila glavna tema na početku njihovog zabavljanja.
31. 10. 2025. u 18:35
 
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
Komentari (0)