PITA SA SIROM: Uživanje u svakom zalogaju
Sirnica je mnogima omiljena, pravi se brzo i idealna je i za doručak i za večeru.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- Kore za pitu 500 g
- Sveži sir 500 g
- Jaja 3 komada
- Jogurt 200 ml
- Ulje 100 ml
- Prašak za pecivo 1
- So po ukusu
- Mineralna voda 100 ml
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte sir, jaja, jogurt, ulje, prašak za pecivo i so. Sve dobro izmešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Na radnu površinu stavite jednu koru za pitu i premažite je pripremljenom smesom. Preko nje stavite drugu koru i ponovo premažite smesom. Ponovite postupak dok ne potrošite sve kore i smesu. Ako želite, možete kore slagati u slojevima u pleh, a ne u rolate. Kada ste složili sve kore i fil, prelijte pitu sa 100 ml mineralne vode. Ovo će piti dati dodatnu sočnost. Pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180°C oko 30-40 minuta, ili dok pita ne dobije zlatno-smeđu boju. Kada je pita pečena, ostavite je da se malo ohladi, a zatim je narežite na komade i poslužite. Uživajte u svojoj najsočnijoj piti sa sirom!
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PITA OD PALAČINKI I SIRA: Pravi specijalitet koji će vas oduševiti ukusom
09. 04. 2025. u 07:00

NAJBOLjI RECEPT ZA PAZARSKE MANTIJE: Recept koji se čuva od zaborava
27. 03. 2025. u 07:00

TRADICIONALNA VRANjANSKA PITA: Samsa sa mileramom od gotovih kora
15. 03. 2025. u 07:00

FENOMENALNA POSNA SUVA PITA: Desert za svaku priliku
08. 03. 2025. u 12:30Jovana Vasić

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - RAZVELA SE GAGA: Proces dug 13 meseci, PROMENILA prezime, a Toni ima novu devojku i to milionerku
PAPIRI za razvod pevačice Dragane Mirković i Tonija Bijelića su potpisani, a brakorazvodni postupak je okončan posle nešto više od godinu dana.
29. 04. 2025. u 14:20 >> 14:21
Komentari (0)