IDEALNI ZA DORUČAK: Pužići sa kačkavaljem, fenomenalni i sočni
Jednostavni, mekani i preukusni pužići idealni su u svakom momentu, sigurni smo da ćete ih obožavati.

Foto: Profimedia
Sastojci:
za testo:
- Brašno 500 g
- Suvi kvasac 1 kesica
- Topla voda 250 ml
- Šećer 1 kašičica
- So 1 kašičica
- Ulje 50 ml
za fil:
- Kačkavalj 100 g
- Beli luk 3-4 čena
- Puter ili margarin 50 g
- Suvi peršun po želji
- So i biber po ukusu
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte toplu vodu, šećer i suvi kvasac. Ostavite da odstoji 5-10 minuta dok se kvasac ne aktivira i smesa ne postane penasta. Dodajte ulje, so i postepeno dodajte brašno, mešajući dok ne dobijete mekano testo. Prebacite testo na blago pobrašnjenu površinu i mesite oko 5-7 minuta dok ne postane glatko i elastično. Vratite testo u posudu, pokrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite na toplom mestu da naraste, oko 1 sat ili dok se ne udvostruči.
U maloj posudi pomešajte omekšali puter ili margarin sa sitno iseckanim belim lukom, suvim peršunom (ako koristite), solju i biberom. Kada je testo naraslo, prebacite ga na blago pobrašnjenu površinu i razvucite u pravougaonik debljine oko 1 cm. Premažite testo smesom od putera i belog luka. Ravnomerno pospite narendani kačkavalj preko premazanog testa. Pažljivo urolajte testo u čvrstu rolnu, počevši od duže strane. Isecite rolnu na jednake komade debljine oko 2-3 cm.
Poređajte pužiće u podmazan pleh, ostavljajući malo prostora između njih. Pokrijte pleh čistom kuhinjskom krpom i ostavite da pužići narastu još 20-30 minuta. Zagrejte rernu na 180°C. Pecite pužiće 20-25 minuta, ili dok ne postanu zlatno smeđi.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PECIVO SA OVASOM I TIKVICAMA: Sadrži sve što vam je potrebno za dobar početak dana
05. 03. 2025. u 07:00Jovana Vasić

ZA DORUČAK PROBAJTE NORVEŠKE UŠTIPKE: Prave se munjevitom brzinom, od samo 5 sastojaka
28. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

KIFLICE SA KISELIM KUPUSOM: Mekani i ukusni zalogaji, kojima niko ne može da odoli
23. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

POGAČICE OD SAMO 4 SASTOJKA: Brze i ukusne, za savršen početak dana
20. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - RAZVELA SE GAGA: Proces dug 13 meseci, PROMENILA prezime, a Toni ima novu devojku i to milionerku
PAPIRI za razvod pevačice Dragane Mirković i Tonija Bijelića su potpisani, a brakorazvodni postupak je okončan posle nešto više od godinu dana.
29. 04. 2025. u 14:20 >> 14:21
Komentari (0)