ČUVENA MAKEDONSKA PASTRMAJLIJA: Specijalitet neodoljivog ukusa
Pastrmajlija je specijalitet kojim se ponosi makedonska kuhinja, a specifičan je za okolinu Štipa. Glavni sastojci ovog jela kojim se diči makedonska kuhinja su testo i meso.
Foto: Printskrin
Sastojci:
- Brašno 500 g
- Mlaka voda 250 ml
- So 1 kašičica
- Šećer 1 kašičica
- Suvi kvasac 1 kašičica
- Ulje 2 kašike
- Svinjski vrat 300 g
- Mlevena crvena paprika 1 kašičica
- So i biber po ukusu
- Jaje 1 komad
Priprema:
U posudu stavite brašno, so, šećer i suvi kvasac. Dodajte mlaku vodu i ulje, pa zamesite glatko testo. Pokrijte testo krpom i ostavite ga da naraste na toplom mestu oko 1 sat.
Dok testo raste, pripremite meso. Isecite svinjski vrat na sitne komade. U posudu stavite meso, dodajte mlevenu crvenu papriku, so i biber po ukusu. Dobro izmešajte. Kada testo naraste, podelite ga na dva dela. Svaki deo razvucite u ovalni oblik debljine oko 1 cm. Na sredinu svakog ovala stavite pripremljeno meso. Zagrejte rernu na 220°C. Stavite pastrmajlije na pleh obložen papirom za pečenje. Ako želite, možete premazati ivice testa umućenim jajetom za lepšu boju. Pecite pastrmajlije u zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta, dok testo ne postane zlatno smeđe, a meso pečeno.
(superrecepti)
Preporučujemo
FICO ZAGRMEO: Ono što Brisel radi Srbiji nema nikakve veze sa zdravim razumom!
PREMIJER Slovačke Robert Fico izjavio je danas da će na samitu EU - Zapadni Balkan govoriti u korist Srbije, kao i da ono što EU radi Srbiji nema veze sa zdravim razumom i da je kažnjavaju zbog njenih suverenih stavova.
17. 12. 2025. u 15:34
"SRBE SU RASTRGLI, RASTRGLI SU JEDAN NAROD" Putin žestoko udario po Evropi: Tamo nema civilizacije, samo degradacije!
ISPOSTAVILO se da na Zapadu nema nikakve civilizacije, već samo kontinuirana degradacija, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na proširenom kolegijumu Ministarstva odbrane Rusije.
17. 12. 2025. u 13:13
MIMU ZAUSTAVILA POLICIJA: Iznenadilo ih je ono što su zatekli u kolima
NAKON što ih je zaustavila policija, prizor u kolima ih je iznenadio...
17. 12. 2025. u 10:09
Komentari (0)