IDEALNA ZA DORUČAK, ILI UŽINU: Presnac - Tradicionalna bosanska pita, puna fila, sa vrlo malo testa, sočan i ukusan obrok
Ova pita je izuzetno kalorična, pa je dovoljno malo parče koje možete da pojedete uz jogurt ili neku dobru salatu.
Sastojci:
- 150 grama brašna
- malo soli
- malo vode
Fil:
- 8 jaja
- 1 kg svežeg sira
- 5 kašika ulja
- 5 kašika domaćeg kajmaka
- 5 kašika griza
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica soli
Preliv za pitu:
- Domaći kajmak i maslo
Priprema:
Umesite jufkicu od brašna, soli i vode. Sve to dobro umesite dok testo ne postane elastično.
Ostavite testo malo u frižider da se odmori, a za to vreme umutite fil od jaja, sira, ulja, domaćeg kajmaka, griza, praška za pecivo i soli.
Jufkicu razvucite što više i što tanje možete. Zatim takvu jufkicu stavite preko tepsije, u sredinu stavite sav umućeni fil, a ivice testa savijte preko. Pecite u rerni na 200 stepeni Celzijusovih oko pola sata i više. Zatim uzmite kajmak i rastopljeno maslo pa prelijte preko pite.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PITA SA MESOM: Zalogaji koji se pamte u kombinaciji bez greške
02. 10. 2024. u 11:00
NISTE JELI BOLjU ŠPANSKU PITU OD OVE: Najbrži recept za doručak
23. 09. 2024. u 10:50
SLASNI BUREK SA KROMPIROM: Savršen spoj hrskavih kora i sočnog fila
21. 09. 2024. u 08:00
TRAMP VEĆ RAZGOVARAO SA PRVIM SVETSKIM LIDEROM: Stigla čestitka od Kine, demokrate u šoku nakon poraza
OČI celog sveta uprte su u Ameriku, gde je izabran novi predsednik, ali i članovi Kongresa. Donald Tramp će biti ponovo predsednik Sjedinjenih Američkih Država i uticati na politiku celog sveta...
05. 11. 2024. u 08:19 >> 18:53
BRUTALNA PORUKA MEDVEDEVA KAMALI HARIS NAKON PORAZA: Ove reči će dugo pamtiti
ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev uveren je da će Vladimir Zelenski pesimistično odreagovati na pobedu republikanskog kandidata na predsedničkim izborima u SAD Donalda Trampa.
06. 11. 2024. u 17:19
ŠTA JE SA POPOVIĆEM? Oglasila se Sašina ćerka - objavila fotografije
SAŠA Popović se početkom septembra u potpunosti povukao iz javnog života. Najnovija sezona „Zvezda Granda” startovala je bez njega, a Voja Nedeljković našao se u njegovoj fotelji do daljeg.
06. 11. 2024. u 17:00
Komentari (0)