RECEPT ZA BUGARSKU BANICU: Zdrava, a preukusna
Tradicionalna bugarska banica pravi se od sukanih, domaćih kora umešenih od brašna, vode i soli, dok se filuje sa sirom i jajima, ali i zeljem i koprivom.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- Brašno
- So
- voda
- 4 jaja,
- 450g sira,
- 100 grama putera
Priprema:
Testo za banicu umesite u jufkice noć pre pravljenja pite. Ostavite testo u frižider da odmori. Sutradan izvadite jufke iz frižidera pa ih razvijte i filujte sa filom od sira i jaja. Ispecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko pola sata.
(Still)
Preporučujemo

NISTE JELI BOLjU ŠPANSKU PITU OD OVE: Najbrži recept za doručak
23. 09. 2024. u 10:50

SLASNI BUREK SA KROMPIROM: Savršen spoj hrskavih kora i sočnog fila
21. 09. 2024. u 08:00

EPIROT PITA SA MESOM: Ovako je prave Grci, a super je za doručak
06. 09. 2024. u 07:00

BOLjA OD PROJE: Pita sa povrćem i mladim sirom, savršena za doručak, ili večeru
27. 08. 2024. u 07:00

"DOBRO SMO UPOZNATI SA DOGAĐAJIMA U SRBIJI" Medvedev optužio Zapad za organizovanje protesta u drugim zemljama
ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije i predsednik stranke Jedinstvena Rusija Dmitrij Medvedev optužio je danas zapadne zemlje da organizuju proteste i mešaju se u izborne procese drugih zemalja da bi održale svoju dominaciju.
31. 07. 2025. u 17:01

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

BLOKIRAO PROMETNU ULICU: Kad su videli ko je za volanom, niko nije smeo ni da priđe! (VIDEO)
NEODGOVORNI vozač "honde" blokirao je nedavno ulicu ispred mumbajskog tržnog centra Lokhandvala, međutim kada su ostali vozači prišli da ga pitaju ga kako se to ponaša i zatraže od njega da skloni vozilo, usledio je pravi šok.
31. 07. 2025. u 17:34
Komentari (0)