EPIROT PITA SA MESOM: Ovako je prave Grci, a super je za doručak
Nešto tako sočno niste odavno jeli.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 kg junećeg mesa
- 2 šolje pirinča
- 250 g jogurta
- 1 srednja glavica crnog luka
za testo:
- 4 šolje brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 šolje putera (oko 300 g)
- 1 kašičica soli
- malo celera
Priprema:
Staviti junetinu u lonac sa solju i celerom i kuvati dok ne omekša. Posebno obariti pirinač u slanoj vodi. Procediti ga. Dok se meso kuva pripremiti testo. Pomešati brašno, prašak za pecivo, so i puter i dodati vode koliko je potrebno da se dobije glatko testo. Podeliti ga na dva dela, tako da jedan bude veći i ostaviti ga da odstoji.
Kuvano meso iseći na kockice. Iseckati luk i izdinstati sa mesom na puteru. Dodati pirinač. Nakon toga, skloniti sa vatre, dodati jogurt i lagano promešati.
Veći deo testa razvući i staviti u namašćen pleh, tako da krajevi prelaze preko ivica pleha. Zatim sipati fil od mesa i pirinča i preklopiti manjom korom. Namastiti i preko nje preklopiti višak donje kore. Pitu peći u zagrejanoj rerni, na umerenoj temperaturi oko 1 sat.
Preporučujemo

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

UŽAS - DA SE PREVRNE ŽELUDAC: Upali gde proizvode krofne namenjene CG primorju - zatekli su HOROR scene (VIDEO)
Krofne su za mnoge jedna od najpoznatijih i najomiljenijih poslastica na svetu, ali posle gledanja snimka koji nam stiže iz Crne Gore pitanje je kako ćete ubuduće gledati na one kupovne.
13. 09. 2025. u 17:03 >> 17:10
Komentari (0)