KIFLICE PUNJENE ČOKOLADOM: Savršene u svako doba dana
Napravite neodoljive čokoladne kiflice, idealne su za svaku priliku.
 
                                                                                    Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 4 dl mlaka voda
- 1/2 kocke kvasca
- ulje 1 šoljica
- šećer 4 kašike
- so 1 kašičica
- brašno po potrebi
- 200 g čokolada za kuvanje
- 250 g margarin
- šećer u prahu po želji
Priprema:
Sjedinite vodu, šećer, kvasac, ulje, so i brašno, te umesite testo i rastanjite ga oklagijom u veliku koru. Po kori narendajte margarin i čokoladu, pa je uvijte u rolat. Rolat podelite na pet delova, svaki deo rastanjite oklagijom, isecite trouglove željene veličine i svaki uvijte u kiflicu. Napravljene kiflice poređajte u pleh podmazan uljem i ostavite ih da nadođu 10 minuta. Pecite na 200 stepeni dok ne porumene. Gotove kiflice pospite šećerom u prahu.
Preporučujemo
 
                    
                    PUNjENO SLATKO ŠARENO PECIVO: Ukusna poslastica koju obožavaju i deca i odrasli
06. 03. 2024. u 16:19
 
                    
                    UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
 
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
 
                    
                    Udala se za 25 leta starijeg čobanina, doživela šok kad je umro
Marsel Amfu je čitav svoj život živeo jednostavno. Njegova kuća nije imala ni struje ni vode. To mu je omogućilo da uštedi ogromne sume novca.
28. 10. 2025. u 21:37
 
                     
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Komentari (0)