ŽU-ŽU PUNJEN SIROM I SPANAĆEM: Popularno pecivo na malo drugačiji način
Za doručak ili večeru napravite punjeni žu-žu koji se peče samo 15 minuta. Da biste napravili ovako ukusan žu-žu potrebano je da lisnato testo napunite smesom od spanaća i sira.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 lisnata testa
- 1/2 šolje rikota sira
- 1/4 šolje iseckanog mocarela sira
- 1 šaka spanaća
- 2 čena belog luka
- 1 jaje
- Za premazivanje:
- 1 jaje
Priprema:
Spanać operite i procedite. U tiganju na malo ulja propržite mleveni beli luk, pa posle minut dodajte spanać. Pržite par minuta, a onda sklonite sa šporeta. Stavite u posudu, pa dodajte rikta sir, jaje, mocarelu i začine po želji. Sve dobro sjedinite.
Lisnato testo odmrznite, pa oklagijom razvucite. Isecite na pola, da dobijete 4 pravougaonika jednake veličine. Uzmite dva silikonska kalupa za led i stavite jedno testo preko. Prstima ga utisnite u kalup, pa sa drugom posudom napravite isto to.
U svaki prorez sipajte nadev sa sirom i spanaćem, pa preko stavite lisnato testo. Dobro pritisnite ivice i isecite višak. Stavite u zamrzivač na 4 sata.
Izvadite žu-žu iz kalupa i poređajte na pleh obložen pek papirom. Premažite jajetom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°S oko 15 minuta.
(Stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO KRAJ: Kome je pripao dvorac u Beču? Razveli se Toni i Dragana
PEVAČICA Dragana Mirković i biznismen Toni Bijelić zvanično su se razveli nakon 25 godina brak.
30. 04. 2025. u 12:32
Komentari (0)