LAŽNA PITA SA POVRĆEM: Najukusnija pita bez kora koju ćete redovno praviti
Lažne pite su postale popularne zbog jednostavne pripreme i fantastičnog ukusa. Mogu da se spremaju od namirnica po želji, a naš današnji predlog je ova sa povrćem.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 1 karfiol
- 1 brokoli
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 3 paprike
- 4 jajeta
- 350 ml mleka
- 30 ml maslinovog ulja
- 1 čen belog luka
- 5-6 kašika brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- mirođija
- 150 g tvrdog sira
Priprema:
U šerpu poređajte karfiol isečen na cvetove, pa prelijte vodom. Poklopite i kuvajte dok ne proključa. Na isti način pripremite brokoli. Propržite na malo ulja seckani crni luk, pa kada omekša dodajte šargarepu i papriku. Pržite dok sve povrće ne omekša. Posolite i pobiberite, pa promešajte.
Nauljite pleh, pa poređajte prvo papriku, luk i šargarepu, pa dodajte karfiol i brokoli. Umutite jaja sa mlekom i uljem, pa dodajte mleveni beli luk. Na kraju dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo i sve dobro sjedinite. Dodajte seckanu mirođiju i promešajte, pa prelijte preko povrća. Promešajte, pa pospite rendanim sirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35-40 minuta.
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

CARSKA PITA SA AJVAROM: Kombinacija vazdušastog testa i nadeva koji Srbi obožavaju
05. 01. 2024. u 21:00

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO KRAJ: Kome je pripao dvorac u Beču? Razveli se Toni i Dragana
PEVAČICA Dragana Mirković i biznismen Toni Bijelić zvanično su se razveli nakon 25 godina brak.
30. 04. 2025. u 12:32
Komentari (0)