NAJMEKŠI HLEB SA MASLINAMA I PRAZILUKOM: Uz njega će svaki namaz i jelo biti mnogo ukusnije
NAPRAVITE najmekši hleb sa maslinama i prazilukom. Ako volite hleb sa belim lukom, obavezno morate da isprobate i ovaj recept.
Ništa lepše od mirisa domaćeg hleba koji se širi kućom. U mekano testo idu masline i mirođija. Dodaje se i praziluk, koji se prethodno dinsta. Vrlo lako se sprema, a svaki namaz i jelo je uz njega duplo ukusnije!
Potrebno:
* 1 + 3/4 šolje pšeničnog brašna
* 1/3 kašičice soli + 1/3 kašičice soli
* 200 ml mlake vode
* 250 g praziluka iseckanog
* šaka zelenih maslina
* šaka mirođije
* šaka izrendanog tvrdog sira
* malo maslinovog ulja
Recept za najmekši hleb sa prazilukom i maslinama:
Pomešajte pšenično brašno, suvi kvasac i so (1/3 kašičice), pa postepeno dodajte mlaku vodu. Zamesite testo za hleb, pa ostavite da nadođe oko 8-12 sati. Propržite iseckan praziluk na malo maslinovog ulja, dodajte 1/3 kašičice soli, prodinstajte, pa ostavite da se ohladi. U testo dodajte prodinstan praziluk, iseckane masline, mirođiju, izrendan tvrdi sir, pa premesite rukama testo sa dodacima. Premestite testo u pravougaoni pleh obložen pek papirom, pa pecite sa poklopcem hleb 35 minuta na 220°C. Potom sklonite poklopac i pecite oko 15-20 minuta hleb sa prazilukom i maslinama. Secite ohlađen hleb.
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
OMILjENA DESTINACIJA SRBA: Kako i za koliko para da posetite ovo ostrvo
KIPAR se ove godine izdvojio kao jedna od omiljenih letnjih destinacija naših turista.
17. 05. 2024. u 10:25 >> 16:55
ŠTA SE TO DEŠAVA U UKRAJINI, SVI BEŽE: Stotine automobila na granici sa Poljskom, nastao potpuni kolaps
U LAVOVSKOJ oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe , pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.
17. 05. 2024. u 17:47
TAKO MLAD: Otkriven uzrok smrti muža Zvezde Granda - otac mu umro pre mesec dana
PAR je intimu ljubomorno čuvao od javnosti.
16. 05. 2024. u 17:05 >> 17:37
Komentari (0)