ARAPSKE PALAČINKE S PUNO RUPICA, MNOGO SU UKUSNIJE OD OBIČNIH: Mekane, penaste i neodoljive, svi će tražiti recept
Baghrir ili katajef su arapske palačinke, poseban specijalitet u Alžiru, Maroku i Tunisu.
Male su, sunđeraste i prave se od griza ili brašna. Kada se pravilno spreme, imaju puno rupica, koje upijaju bilo koji sos pri serviranju. Najčešće se jedu sa medom i puterom, ali se takođe mogu iseći na kockice i poslužiti sa džemom.
Sastojci:
2 šoljice griza
1 kesica suvog kvasca
1/4 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice šećera
1 jaje
1 šoljica toplog mleka
2 šoljice tople vode
Priprema:
Sve sastojke izmešajte mikserom dok ne dobijete glatku smesu. Ostavite testo da odstoji pola sata. Kada na površini testa nastanu mehurići, testo je spremno za pečenje. Zagrejte tiganj, srednje veličine, pa punom kutlačom razlijte testo i pustite da se sam oformi oblik palačnka. Pecite minut do dva, bez okretanja.
Gotova je kad ne ostanu vlažni delovi na njoj, a možete je testirati tako što ćete je blago pipnuti, treba da bude sunđeraste teksture i da ne ostaje na prstu. Izvadite iz tiganja i ostavite da se hladi. Pazite da dno palačinki ne postane previše braon.
Svaki baghrir hladite zasebno, pre nego što ih naređate jedan na drugi, da se ne bi slepili.
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
STIGLA PRESUDA ZA PROFESORKU MATEMATIKE (30): Imala odnose sa dva učenika, sa jednim zatrudnela - na sudu šokirala porotu (FOTO)
PROFESORKA matematike proglašena je krivom po četiri tačke optužnice za seksualnu aktivnost sa detetom nakon dvonedeljnog suđenja na sudu u Mančesteru, prenose britanski mediji.
17. 05. 2024. u 16:03
HITNO UPOZORENjE SIRSKOG NAKON IZJAVA PUTINA: Otvara se novi front, čekaju nas teške bitke
VRHOVNI komandant Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski danas je upozorio na predstojeće ''teške bitke'' na novom ratnom frontu u Harkovskoj oblasti, nakon izjava ruskog predsednika Vladimira Putina da Moskva stvara ''tampon zonu'' u toj regiji.
17. 05. 2024. u 15:31
TAKO MLAD: Otkriven uzrok smrti muža Zvezde Granda - otac mu umro pre mesec dana
PAR je intimu ljubomorno čuvao od javnosti.
16. 05. 2024. u 17:05 >> 17:37
Komentari (0)