NAJLEPŠA BUGARSKA PITA KOJA SE PRAVI OD KROMPIRA, LUKA I SIRA: Ne liči ni na jednu koju ste probali, ukus se pamti dugo
Patatnik je preukusna bugarska pita od narendanog krompira i izmrvljenog feta sira sa belim i crnim lukom.

Foto: Jutjub/Printskrin/
Sastojci:
- 700 g krompira
- 1 glavica luka
- 200 g feta sira
- 4 jaja srednje veličine
- 2 češnja belog luka
- 1 vezica peršuna
- ½ kašičice soli
- ½ kašičice bibera
- 1 kašika ulja
Priprema:
Krompir narendajte i posolite pa ostavite 5-7 minuta da odstoji. Prebacite ga u čistu krpu ili gazu pa iscedite što više tečnosti možete iz krompira. Narendajte ili sitno naseckajte luk i dodajte ga u činiju s krompirom. Dodajte i tri umućena jajeta, jedno sačuvajte za kasnije.
U činiju sa krompirom dodajte naseckani beli luk, biber, izmrvljeni sir i naseckani peršun. Dobro promešajte.
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Posudu za pečenje nauljite pa dodajte smesu od krompira. Smesa bi trebalo da bude debljine 2-3 cm. Patatnik pecite 35 minuta.
Umutite preostalo jaje. Izvadite patatnik iz rerne pa ga premažite jajetom i pecite još oko 20 minuta dok lepo ne porumeni.
Prijatno!
Preporučujemo

VEŠTAK OTKRIO JEZIVE DETALjE O DEČAKU UBICI: Evo zašto je Kosta pucao na čuvara škole, nije ga potreslo saznanje koga je sve ubio
ZAKLjUČILI smo da je Kosta bio sposoban da upravlja svojim postupcima u vreme izvršenja zločina i da ta sposobnost nije bila bitno smanjena. Postoji jedna kratkotrajna ometenost, za period u učionici za koji on kaže da nema sećanja, ali on je sve radio po planu. To ukazuje da je on upravljao svojim postupcima.
05. 06. 2025. u 17:05

SRPSKA POSLA: Nikola Jokić zapanjio svet! Vratio se u Srbiju i uradio OVO (VIDEO)
NIKOLA Jokić je najbolji košarkaš planete, ali dajte mu loptu i biće najbolji u svakom sportu. To je pokazao još jednom.
08. 06. 2025. u 08:54

KARLEUŠA PRIZNALA DA JE U VEZI SA KOŠARKAŠEM: Divan je dečko, provodimo lepe trenutke
SPEKULISALO se mesecima da se pevačica Jelena Karleuša već neko vreme viđa sa 16 godina mlađim košarkašem Nikolom Jovanovićem.
17. 06. 2025. u 07:35
Komentari (1)