UŠTIPAK LEPINJICE SA ŠUNKOM I SIROM: Priprema je krajnje jednostavna i trebaće vam svega 10 minuta
23. 09. 2023. u 18:26
Za samo 10 minuta napravite ove brze uštipak lepinje koje su idealne za večeru ili doručak. Jednostavan i brz recept za ovu vrstu letnjih uštipaka.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Home Made Recipes
- 600 ml jogurta ili kefira ( može i kombinacija oba)
- 2 jaja
- 1 kašičica soli
- 300 g mekog brašna
- 10 g ili jedna kesica praška za pecivo
- 200 g bilo kojeg tvrdog sira
- 100 - 200 g šunke, šunkarice
- perce mladog luka - može i ne mora
- ulje za pečenja
PRIPREMA:
U jednu posudu sipati kefir ili jogurt, dodati jaja i so pa sve dobro umutiti. Potom pomešati brašno sa praškom za pecivo, dodati u smesu sa jogurtom i sve dobro sjedintiti da ne bude grudvica.
Izrendati sir, iseckati šunku i mladi luk pa dodati. Ostaviti da odstoji dok vam se zagreje ulje u tiganju. Kada bude dobro zagrejan kutlačom spuštati masu za ove lepinjice.
Peći dok ne dobije finu svetlo braon boju, po par minuta sa svake strane zavisno od jačine šporeta. Kada su pečene stavite ih na ubrus kako bi pokupio višak masnoće. Prijatno!
Preporučujemo

SAVRŠEN, A JEFTIN DORUČAK IZGLEDA OVAKO: Jednostavni, brzi i vrlo ukusni uštipci
12. 08. 2023. u 07:00

RUSI SE KUNU U OVAJ RECEPT: Najbolji uštipci od 4 sastojaka - gotovi za 15 minuta
08. 08. 2023. u 17:09

DA LI JE ODGOVORNO RUDARSTVO MOGUĆE? Litijum za baterije električnih vozila, do 2050. biće 57 puta traženiji
KRITIČNE mineralne sirovine Sjedinjene Američke Države i Evropska unija smatraju ključnim za ekonomsku i nacio- nalnu bezbednost. I naša zemlja je bogata ovim mineralima, čija se vrednost meri stotinama milijardi evra.
25. 11. 2023. u 10:00

OVAKVU JOŠ NISTE JELI - PREUKUSNO: Posna musaka od oslića
Napravite musaku na drugačiji način. Biće preukusna, i držaće vas dugo sitim.
01. 12. 2023. u 07:00

"TO JE NjEGOVA SRAMOTA, NE MOJA": Mirka progovorila o preljubi u braku
PRIVATAN život Mirke Vasiljević uvek je interesovao javnost, obzirom da je tako mlada osnovala porodicu.
07. 12. 2023. u 08:25
Komentari (0)