STARINSKO JELO KOJE I DANAS OBOŽAVAMO: Pečeni krompir sa kobasicama

Новости онлајн

07. 06. 2025. u 11:00

KLASIK domaće kuhinje, doveden do savršenstva da bude za svačiji džep i da je ukusno pre svega!

СТАРИНСКО ЈЕЛО КОЈЕ И ДАНАС ОБОЖАВАМО: Печени кромпир са кобасицама

Foto: Printskrin Youtube/Najbolji domaći recepti

Jednostavno, zasitno i vraća nas u detinjstvo!

Sastojci:

* Krompir, 1 kg
* Kobasice, 400 g
* Maslinovo ulje, 2 kašike
* So, 1 kašičica
* Crni biber, 1/2 kašičice
* Dimljena paprika, 1 kašičica
* Beli luk, 2 čena
* Sveži peršun ili mladi luk, 2 kašike

Priprema:

Krompir oljuštite i iseckajte na srednje velike komade. Stavite krompir u veliki lonac sa slanom vodom i kuvajte dok ne omekša, ali ne sme biti previše kuvano (oko 10-15 minuta). Ocedite krompir i ostavite da se malo prohladi.

Kobasice iseckajte na deblje kolutove.

Zagrijte rernu na 200°C. U velikoj tepsiji ili plehu, pomešajte krompir i kobasice sa maslinovim uljem, solju, biberom, dimljenom paprikom i belim lukom. Rasporedite sastojke ravnomerno i stavite pleh u rernu. Pecite 20-25 minuta ili dok krompir ne postane zlatno smeđi i hrskav, a kobasice lepo zapečene. Tokom pečenja, povremeno promešajte kako bi se sve ravnomerno zapeklo.

Prijatno!

(Super recepti/Žena)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBI SU POVELI I NJEGA! Albanci o čoveku koji je došao sa fudbalerima Srbije u Tiranu