VAFLI SA TIKVICAMA: Recept koji morate probati
Vazdušasti vafli sa tikvicama su vrlo hraljivi, ukusni i brzo se prave.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 700 g tikvica
- 200 g brašna
- 2 jajeta
- 5 kašika kisele pavlake
- 1 kašičica soli
Priprema:
Kako biste napravili vazdušaste vafle, tikvice oljuštite i narendajte na krupno rende. Jaja razbijte u rendane tikvice, posolite, dodajte pavlaku i brašno. Sve dobro izmešajte. Ako tikvice puste sok i testo postane tečno, onda morate dodati još malo brašna.
Zagrejte aparat za vafle i za prvi prvi put lagano premažite površinu uljem. Stavite odgovarajuću količinu pripremljenog testa, zatvorite aparat i pecite vafle dok ne budu gotovi.
Ove vafle je najbolje servirati odmah nakon pečenja, tada će spolja biti hrskavi, a iznutra mekani. Servirajte vafle sa pavlakom ili drugim sosovima. Uživajte!
(stvarukusa)
Preporučujemo
KAKO DA VAM UŠTIPCI NE BUDU MASNI: U testo dodajte samo jedan sastojak i neće upiti ni kap ulja
10. 01. 2025. u 07:00Novosti online
NAJVAZDUŠASTIJE POSNE MEKIKE: Prave se brzo, a niko ne može da im odoli
06. 12. 2024. u 07:00
NAJBOLjI RECEPT ZA "LUDO TESTO": Od kog možete da pravite sve vrste peciva
28. 11. 2024. u 11:00
UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
Udala se za 25 leta starijeg čobanina, doživela šok kad je umro
Marsel Amfu je čitav svoj život živeo jednostavno. Njegova kuća nije imala ni struje ni vode. To mu je omogućilo da uštedi ogromne sume novca.
28. 10. 2025. u 21:37
Komentari (0)