VAFLI SA TIKVICAMA: Recept koji morate probati
Vazdušasti vafli sa tikvicama su vrlo hraljivi, ukusni i brzo se prave.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 700 g tikvica
- 200 g brašna
- 2 jajeta
- 5 kašika kisele pavlake
- 1 kašičica soli
Priprema:
Kako biste napravili vazdušaste vafle, tikvice oljuštite i narendajte na krupno rende. Jaja razbijte u rendane tikvice, posolite, dodajte pavlaku i brašno. Sve dobro izmešajte. Ako tikvice puste sok i testo postane tečno, onda morate dodati još malo brašna.
Zagrejte aparat za vafle i za prvi prvi put lagano premažite površinu uljem. Stavite odgovarajuću količinu pripremljenog testa, zatvorite aparat i pecite vafle dok ne budu gotovi.
Ove vafle je najbolje servirati odmah nakon pečenja, tada će spolja biti hrskavi, a iznutra mekani. Servirajte vafle sa pavlakom ili drugim sosovima. Uživajte!
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

KAKO DA VAM UŠTIPCI NE BUDU MASNI: U testo dodajte samo jedan sastojak i neće upiti ni kap ulja
10. 01. 2025. u 07:00Novosti online

NAJVAZDUŠASTIJE POSNE MEKIKE: Prave se brzo, a niko ne može da im odoli
06. 12. 2024. u 07:00

NAJBOLjI RECEPT ZA "LUDO TESTO": Od kog možete da pravite sve vrste peciva
28. 11. 2024. u 11:00

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - RAZVELA SE GAGA: Proces dug 13 meseci, PROMENILA prezime, a Toni ima novu devojku i to milionerku
PAPIRI za razvod pevačice Dragane Mirković i Tonija Bijelića su potpisani, a brakorazvodni postupak je okončan posle nešto više od godinu dana.
29. 04. 2025. u 14:20 >> 14:21
Komentari (0)