AJVAR PROJICE: Spremaju se brzo i lako, a svi ih obožavaju
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku.
 
                                                                                    Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 400 ml vode
- 100 ml ulja
- 1 kašičica soli
- 5 punih kašika ajvara
- 300 g kukuruznog brašna
- 150 g belog brašna
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
Izmešati vodu, ulje, ajvar, so, dodati brašno i prašak za pecivo. Izmešati i sipati u pleh, odnosno tepsiju ili u kalupe za mafine. Peku se na 200 stepeni oko 25-30 minuta.
(trpeza)
Preporučujemo
 
                    
                    NAJZDRAVIJI RECEPT ZA DORUČAK: Proja sa blitvom, uvek se traži parče više
03. 11. 2024. u 07:00
 
                    
                    PROJA SA TIKVICAMA I ŠUNKOM: Recept koji će ovoga leta obožavati svi ukućani
30. 07. 2024. u 08:00
 
                    
                    UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
 
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
 
                    
                    ODBRUSILA CARINIKU: Gocu na granici nazvali Rašinom mamom
PEVAČICA bez dlake na jeziku govori o odnosu sa suprugom Rašom Novakovićem, uvek se sa šalom osvrćući na razliku u godinama koja je mnogima bila glavna tema na početku njihovog zabavljanja.
31. 10. 2025. u 18:35
 
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
Komentari (0)