POSNE KIFLICE SA SPANAĆEM: Jednostavan recept za bilo koje doba dana
Domaće kiflice mekane kao pamuk i neverovatno ukusne.
 
                                                                                    Foto Shutterstock
Sastojci:
 
- 500 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 1 šolja biljnog mleka
- 1/2 šolje ulja
Za fil:
- ulje za prženje
- 200 g svežeg spanaća
- 200 g tofu sira
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- so i biber po ukusu
Priprema:
Pomešajte najpre suve sastojke: brašno, prašak za pecivo i so.
U to dodajte ulje i biljno mleko, pa zamesite glatko testo i pokrijte krpom. Neka odstoji oko pola sata.
U tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni i beli luk, pa tome dodajte sitno seckan i dobro oceđen spanać, pa propržite.
Dodajte tofu sir, so i biber, pa pržite dok se lepo ne sjedini.
Razvucite testo u krug, isecite ga na trouglove i u svaki dodajte kašikom malo fila, pa motajte kiflice.
Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni oko 20-25 minuta.
 
(glossy)
 
                    
                    UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
 
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
 
                    
                    Udala se za 25 leta starijeg čobanina, doživela šok kad je umro
Marsel Amfu je čitav svoj život živeo jednostavno. Njegova kuća nije imala ni struje ni vode. To mu je omogućilo da uštedi ogromne sume novca.
28. 10. 2025. u 21:37
 
                     
                     
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Komentari (0)