JEDNOSTAVNO SE PRAVE: Uštipci sa kupusom, pravi gurmanski doručak
Uštipci sa kupusom se brzo prave, a vrlo su sezonski i aromatični.

Foto: Printskrin Jutjub/ Ricette Fresche
Sastojci:
- 130 g kupusa, iseckanog
- 120 g vlašca, iseckanog
- 120 g brašna
- 4 velika jajeta
- 1 kašika soja sosa
- ¼ kašičice crnog bibera
- 1 kašika sitno iseckanog belog luka
- 2 kašike ulja, za prženje
Za sos:
- 4 kašike pavlake
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašičica ljutog sosa
Priprema:
Za ove uštipke pripremite sos tako što ćete da pomešate pavlaku, soja sos i ljuti sos u maloj posudi. Ostavite na stranu. U drugoj posudi pomešajte sirovi kupus, vlašac i brašno. U činiji umutite jaja, soja sos, crni biber i beli luk. Umešajte mešavinu jaja u mešavinu kupusa. Dobro promešajte.
Zagrejte tiganj na jačoj vatri 2-3 minuta. Zagrejte 1 kašiku ulja i za jedan uštipak 4 kašike smese. Poravnajte svaki uštipak kašikom. Pecite dok uštipci ne porumene sa obe strane, oko 3 minuta po strani. Servirajte odmah sa sosom.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

HRSKAVI BRUSKETI GOTOVI ZA 10 MINUTA: Iskoristite stari hleb na najbolji način
28. 11. 2024. u 07:00

RECEPT ZA TRADICIONALNI TOPLI DORUČAK: Napravite najbolji kačamak
27. 11. 2024. u 07:00

JEFTIN I BRZ DORUČAK: Rolnice sa sirom i jogurtom, koje su mekane i sutradan
19. 11. 2024. u 07:00

KAJGANA IZ RERNE: Tradicionalni ruski doručak koji se pravi začas
15. 11. 2024. u 07:00

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - RAZVELA SE GAGA: Proces dug 13 meseci, PROMENILA prezime, a Toni ima novu devojku i to milionerku
PAPIRI za razvod pevačice Dragane Mirković i Tonija Bijelića su potpisani, a brakorazvodni postupak je okončan posle nešto više od godinu dana.
29. 04. 2025. u 14:20 >> 14:21
Komentari (0)