RECEPT ZA TRADICIONALNI TOPLI DORUČAK: Napravite najbolji kačamak

Новости онлине

27. 11. 2024. u 07:00

Nekada se kačamak služio kao zamena za hleb, a bio je obavezan na trpezi u vreme posta. U vreme kada nije bio post, imućniji seljaci su u ovo jelo dodavali puter ili mast, kao i sir.

РЕЦЕПТ ЗА ТРАДИЦИОНАЛНИ ТОПЛИ ДОРУЧАК: Направите најбољи качамак

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 3 veće kutlače brašna
  • 1,5 l vode
  • so

Priprema:

U šerpu sipajte vodu, posolite i kada krene da vri dodajte brašno. Nemojte da mešate, nego u sredini šerpe varjačom napravite rupu i pustite da lagno vri nekih 30 minuta. Voda treba malo da ispari, a ako i dalje imate previše vode u šerpi, odlijte malo.

Kada se brašno sjedini sa vodom, onda uzmite varjaču i mešajte. Ako imate snagu mešajte pola sata, kuvajući na laganoj vatri. Servirati kačamak na drvenoj dasci ili u drvenoj posudi, a ako želite da mu poboljšate ukus možete da ga služite sa slaninom, sirom, rasolom, pretopom...

(stvarukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SASTANCI SU KORPORATIVNI TRENUTAK ISTINE: Goran Vučetić iz Mozzart - a održao novo predavanje u Srpskoj asocijaciji menadžera