SALATA OD PLAVOG PATLIDŽANA I BELOG LUKA: Jedna od onih salata koje se pripremaju brzo i jednostavno
Salata od plavog patlidžana i belog luka je kisela i aromatična, odlična kao prilog.
 
                                                                                    foto: Print screen / Instagram / zakatochki_v_pogrebok
Sastojci:
- 5 kg patlidžana
- 0,5 l ulja
- 500 g soli
- 150 g belog luka
Za marinadu:
- 5 l vode
- 200 ml sirćeta 9%
Priprema:
Za ovu salatu patlidžane isecite, posolite, promešajte i ostavite sat vremena. Temeljno ih isperite pa stavite u ključalu marinadu i kuvajte 7-10 minuta. Dobro ocedite.
U vruć patlidžan odmah dodajte ulje i sitno seckani beli luk. Promešajte i staviti u sterilisane tegle. Zatvorite poklopce, okrenite tegle, umotajte ih u krpu i ostavite da odstoje dok se potpuno ne ohlade.
(stvar ukusa)
Preporučujemo
 
                    
                    UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
 
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
 
                    
                    Udala se za 25 leta starijeg čobanina, doživela šok kad je umro
Marsel Amfu je čitav svoj život živeo jednostavno. Njegova kuća nije imala ni struje ni vode. To mu je omogućilo da uštedi ogromne sume novca.
28. 10. 2025. u 21:37
 
                     
                     
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Komentari (0)