SOČNA BAKLAVA SA VIŠNJAMA: Neodoljiv spoj voća, fila i slatkog preliva
Dok mnogi priznaju samo baklavu s orasima, sve je više onih koji se okreću i voćnim kombinacijama ovog tradicionalnog kolača.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g gotovih kora za pitu
Za premazivanje kora:
- 4 jaja
- 2 vanilin šećera
- 150 g šećera
- 150 ml ulja
- 300 ml jogurta
- 5 kašike griza
- 1 prašak za pecivo
Fil
- 1 kg višanja
- 5 kašika griza
Šerbet:
- 500 g šećera
- 1 vanil šećer
- Sok od jednog limuna
- 700 ml vode
Priprema:
Umutite fil od jaja, šećera, ulja, jogurta, griza i praška za pecivo. Tim filom prelivajte svaku koru, pa stavite višnje sa grizom i umotajte. Pitu peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta. Vrelu baklavu preliti vrelim šerbetom.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO KRAJ: Kome je pripao dvorac u Beču? Razveli se Toni i Dragana
PEVAČICA Dragana Mirković i biznismen Toni Bijelić zvanično su se razveli nakon 25 godina brak.
30. 04. 2025. u 12:32
Komentari (0)