BAKIN KOLAČ: Najbolji recept koji uvek uspeva
Zvali ih galete, bakin kolač ili vafli, jedno je sigurno – ovaj kolač je poslastica koja je osvojila svet.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 3 čaše brašna
- 3 cela jajeta
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 čaša šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- sok od pola limuna
- 1 čaša mleka
- 1 čaša ulja
Priprema:
Pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer, pa im dodajte mokre sastojke: mleko, ulje, limunov sok i jaja. Sve dobro promešajte, dok ne dobijete homogenu smesu.
Zagrejan pekač blago podmažite, pa kutlačom sipajte željenu količnu smese na sredinu pekača.
Poklopite i pecite najmanje dva minuta.
Ponavljajte sve dok ne potrošite kompletan materijal.
Služite uz šlag, bobičasto voće, domaći džem, kugle sladoleda, puding...
Preporučujemo

KINDER PINGVIN KOLAČ: Ukusniji od kupovnog, a deca će biti oduševljena ukusom
27. 04. 2024. u 17:00

KOLAČ OD ŠERBETA: Zaboravljen starinski kolač koji budi sva čula
05. 04. 2024. u 10:44

"DOBRO SMO UPOZNATI SA DOGAĐAJIMA U SRBIJI" Medvedev optužio Zapad za organizovanje protesta u drugim zemljama
ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije i predsednik stranke Jedinstvena Rusija Dmitrij Medvedev optužio je danas zapadne zemlje da organizuju proteste i mešaju se u izborne procese drugih zemalja da bi održale svoju dominaciju.
31. 07. 2025. u 17:01

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

SRPSKA SNAJA IZ ZAMBIJE Opisala svoj prelazak u pravoslavlje: "U početku, neke stvari bile su mi ČUDNE"
PATRICIJA Kaunda iz Zambije pre nekoliko godina zaljubila se u mladića iz Srbije, a zbog njega se doselila u našu zemlju, pa čak i promenila veru.
02. 08. 2025. u 11:32
Komentari (0)