POZNAT UKUS, ALI UVEK GA SPREMAMO IZNOVA: Gibanica sa sirom

Novosti online

21. 03. 2024. u 07:00

UKUS koji se pamti.

ПОЗНАТ УКУС, АЛИ УВЕК ГА СПРЕМАМО ИЗНОВА: Гибаница са сиром

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 500 g gotovih kora za pitu
* 500 g slanog sira
* 3 jajeta
* 1 šoljica ulja
* 3 šoljice kisele vode
* 2 kašičice soli

Priprema:

Podmažite uljem okrugli pleh i stavite na dno jednu koru.

Poprskajte je uljem, stavite drugu koru, takođe poprskajte uljem, pa preko nje razbacajte šaku usitnjenog sira.

Staviti treću koru, poprskajte uljem, razbacajte po njoj šaku sira i tako redom dok sve kore ne utrošite.

 Preliv: 

Izmešajte jaja sa šoljicom ulja, kiselom vodom i solju. Gibanicu isecite na osam jednakih delova i prelijte prelivom. Ostavite da upije.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

(Trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PRIVATNO NASELJE: Slavni muzičar masovno gradi na Zlatiboru - kompleks od 17 zgrada, a njemu i partneru dve kuće

PRIVATNO NASELjE: Slavni muzičar masovno gradi na Zlatiboru - kompleks od 17 zgrada, a njemu i partneru dve kuće

"IMAO sam apartman na Zlatiboru koji sam prodao i taj novac sam uložio u ovaj projekat. Imam vikendicu na Kokinom Brodu, a to je bliže Zlataru. To je zapravo porodična kuća, supruga mi je odatle rodom. Imam želju da živim na Zlatiboru. Bogu hvala, auto-put polako stiže tamo. Dođem danas za Beograd, uveče sviram, a pošto mi do Užica treba dva sata, sutradan s porodicom kuliram u šumi."

07. 05. 2025. u 19:11

Komentari (0)

IGRAM SVOJ POSLEDNJI TURNIR: Italijan odlučio da završi karijeru