UKUS DETINJSTVA: Recept za posne vanilice sa orasima (VIDEO)
MOŽEMO već danas da ih spremimo
Isprobajte recept za posne vanilice koji će vam vratiti ukus detinjstva.
Posne vanilice - sastojci:
100 g posnog margarina
100 g mlevenih oraha
100 g mlevenog šećera
1 vanilin šećer
1/2 praška za pecivo
korica limuna
malo džema
prah šećer za posipanje vanilica
Posne vanilice - priprema:
Umutiti margarin sa prah šećerom (100 g) penasto. Dodati brašno sa praškom za pecivo (meni je otišlo 250 g brašna). Zatim dodati orahe, koricu limuna i vanilin šećer.
Zamesiti testo da bude glatko.
Razviti oklagijom za pola cm i vaditi čašicom za rakiju male krugove i ređati u pleh koji ste obložili pek papirom.
Peći na 170-180 stepeni oko 15 minuta. Vanilice su malo tamnije zato što sadrže orahe. Svaku vanilicu premažite tanko džemom i uvaljajte u prah šećer zamirisan vanilom. Ređajte u kutiju. Ako pravite za slavu, napravite neki dan ranije. Što duže stoje, mekše su i ukusnije.
Preporučujemo
KOLAČ BEZ BRAŠNA: Posle ovog slatkiša kafa više neće biti ista (FOTO)
18. 02. 2023. u 13:30
ČOKOLADNI KOLAČ SA LEŠNICIMA: Istinski užitak za sva čula (FOTO/VIDEO)
16. 02. 2023. u 09:05
Ovaj kolač se pravi za 7 minuta i košta 70 dinara (Foto/Video)
16. 02. 2023. u 07:05
DA LI ZAKON VAŽI I ZA KURTIJEVOG RADOICU? Eljšani za "Novosti": Tužilaštvo proverava snimke na kojima je Radomirović
KURTIJEV zamenik ministra za zajednice i povratak, takozvanog Kosova, Radoica Radomirović ponovo je snimljen prilikom izvršenja krivičnog dela. I ovog puta, baš kao i prošlog, kada je goreo jedan automobil u Leposaviću, žrtva Radomirovića su Srbi.
26. 04. 2024. u 15:00
UPOZORENjE ZA GRAĐANE - NE NASEDAJTE NA OVU PORUKU! Oglasili se iz Pošte - Ovako ćete znati da je u pitanju prevara
TOLIKO se građana žalilo da im je iz Pošte stigla lažna poruka o prijemu paketa da su nadležni odlučili da nađu način kako da stanu na put prevarantima.
26. 04. 2024. u 09:04
TREĆA NEDELjA U ZAVOJIMA: Nina pokazala rane na nogama
GLUMICA Nina Janković doživela je neugodnu povredu.
22. 04. 2024. u 10:38
Komentari (0)