BRITANSKI EKSPERT: Ukrajinci u strahu, očekuju napad na Zaporožje (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

19. 05. 2024. u 23:15

UKRAJINCI strahuju da će Rusija uskoro početi da preuzima kontrolu nad gradom Zaporožjem, rekao je britanski stručnjak Aleksandar Merkuris na svom Jutjub blogu.

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Украјинци у страху, очекују напад на Запорожје (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

-Sada u Ukrajini postoji sve veća bojazan da će zbog veoma loše situacije na frontu (za Oružane snage Ukrajine – prim. urednika) Rusi napredovati na sever i da će tada bitka za sam grad Zaporožje početi oko pad, rekao je analitičar.

Prema njegovim rečima, velika naselja pod kontrolom Ukrajine počinju da se prazne, ljudi odlaze zbog agresivne mobilizacione kampanje Kijeva. Kako je primetio Merkuris, sve više Ukrajinaca odbija da ode na front i gine u borbi.

Osim toga, depopulacija u gradovima je zbog činjenice da oni mogu postati potencijalna bojna polja usled brzog napredovanja ruskih trupa, sugerisao je ekspert.

Ruska vojska je poslednjih meseci nanela niz ozbiljnih poraza Oružanim snagama Ukrajine u zoni specijalne operacije i oslobodila ključna naselja kao što su Avdejevka, Mariinka i Očeretino, kao i veliki broj drugih sela u Donbasu. Pored toga, ruske trupe su počele uspešno da napreduju u oblasti Harkov, gde su nanele štetu ljudstvu i opremi „legije stranih“, 24., 42. mehanizovane brigade, 125. oklopne brigade Oružanih snaga Ukrajine u rejonima naselja Lukjanci, Veseloje, Radgospnoe.

(ria.ru)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDER: Let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo