IZRAELSKI MINISTAR ZA BEZBEDNOST: Treba da ohrabrimo emigraciju Palestinaca iz Gaze, i izgradimo naša naselja, to je moralno

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

14. 05. 2024. u 17:00

IZRAELSKI ministar nacionalne bezbednosti Itamar Ben Gvir pozvao je danas Izrael da ponovo uspostavi naselja u Pojasu Gaze i "ohrabri dobrovoljnu emigraciju" Palestinaca iz enklave.

ИЗРАЕЛСКИ МИНИСТАР ЗА БЕЗБЕДНОСТ: Треба да охрабримо емиграцију Палестинаца из Газе, и изградимо наша насеља, то је морално

Tanjug

On je to poručio na mitingu za ponovno izraelsko naseljavanje Pojasa Gaze u gradu Sderot, prenosi Al Džazira.

-To je moralno! To je racionalno! To je u redu! To je istina! To je Tora i jedini način! I da, to je takođe humano, rekao je ultranacionalističke partije Otzma Iehudit.

Ben Gvir se takođe osvrnuo na odobrenje distribucije pomoći u palestinsku enklavu, koju su najbliži saveznici Izraela zahtevali da se proširi.

-Sramota me je što sam jedini u kabinetu koji je glasao protiv prebacivanja pošiljki u Gazu preko (prelaza) Kerem Šalom. Hoćete humanitarno postupanje? Vratite otete, rekao je ministar.

Na skupu se obratio i ministar komunikacija Šlomo Karhi iz vladajuće partije Likud, koji je pozvao Izrael da ponovo izgradi naselja u Gazi i "da zahteva visoku cenu od Hamasovih nacista, ali i da brani našu naciju i domovinu", piše Tajms of Izrael.

-Izbrisaćemo sramotu iz 5.765. godine naseljima iz 5.785, rekao je on, misleći na hebrejsku godinu u kojoj se Izrael potpuno povukao iz Gaze i na predstojeću hebrejsku godinu koja počinje na jesen.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKA ARTILjERIJA NA DELU: jedinica gađala položaje ukrajinske vojske na frontu u Hersonu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ROLAN GAROS UVEO VELIKU PROMENU: Novak Đoković je oduševljen!