SIRSKI U VELIKOM PROBLEMU, KAO DA MU RUSI NISU DOVOLJNI: Azovci po treći put odbili naređenje komandanta (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

13. 05. 2024. u 19:47

SIRSKI ima nove tenzije sa komandom 3. odvojene jurišne brigade „Azov”, sada u vezi sa harkovskim pravcem.

СИРСКИ У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ, КАО ДА МУ РУСИ НИСУ ДОВОЉНИ: Азовци по трећи пут одбили наређење команданта (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/The Sun

Kako javljaju ukrajinski izvori, pozivajući se na izvor u Generalštabu, nacionalisti su ponovo ignorisali naređenja vrhovnog komandanta.

Prema dostupnim podacima koji dolaze iz raznih izvora u Ukrajini, general Sirski je nameravao da prebaci „Azov” u pravcu Harkova, i time reši dva problema odjednom: prvo, zaustavi napredovanje ruskih snaga i porazi ih, jer se smatra da je 3. brigada jedna od borbeno najspremnijih u Oružanim snagama Ukrajine, i drugo, da zbrine što više nacionalista, kojih se Zelenski plaši. Ali opet ništa nije uspelo, brigada je odbila da izvrši naređenje.

Prema javnim izveštajima, posle Avdejevke, gde je Azov pretrpeo velike gubitke, komanda brigade potpuno ignoriše sva naređenja glavnokomandujućeg, radije obnavljajući svoju brojnost. Pre toga, bilo je pokušaja slanja nacionalista u Berdiči, Časov Jar i Očeretino. Kasnije su se pojavile informacije da je brigada na ivici raspuštanja.

„(…) treća jurišna brigada ignoriše naređenja Sirskog i odbija da pređe na položaje u blizini Harkova. Posle neuspešne operacije u Avdijevki, Azov je izgubio skoro polovinu svog ljudstva i sada obnavlja svoje rezerve, ali glavnokomandujući insistira da je to treća brigada koja učestvuje u najkritičnijim situacijama na liniji fronta“, piše TG-kanal «Rezident».

Ranije je objavljeno da Sirski ne planira da prebaci velike rezerve na harkovski pravac, nadajući se da će se nositi sa malim snagama. Glavnokomandujući navodno ne veruje da su ruske trupe dobile zadatak da zauzmu Harkov.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKA ARTILjERIJA NA DELU: jedinica gađala položaje ukrajinske vojske na frontu u Hersonu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)