TRAMP VODI U ODNOSU NA BAJDENA: Bolje stoji u 6 od 7 "neodlučnih" država

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

13. 05. 2024. u 17:27

GLASOVI u sedam "neodlučnih" američkih država najverovatnije će odlučiti ishod predstojećih predsedničkih izbora u SAD, na kojima su glavni kandidati predsednik Džozef Bajden i bivši predsednik Donald Tramp: Arizona, Džordžija, Mičigen, Nevada, Severna Karolina, Pensilvanija i Viskonsin.

ТРАМП ВОДИ У ОДНОСУ НА БАЈДЕНА: Боље стоји у 6 од 7 неодлучних држава

Foto: EPA/printskrin/ilustracija

U istraživanju koje su zajednički sproveli Njujork Tajms, koledž Sijena i Filadelfija Inkvajerer, navodi se da Tramp vodi kod registrovanih birača u šest od sedam država, odnosno u svakoj osim u Viskonsinu.

Situacija je nešto drugačija među biračima koji se još nisu registrovali za glasanje, gde Bajden vodi u Mičigenu, i veoma malo zaostaje u Viskonsinu i Pensilvaniji.

I pored toga što je Bajden pobedio u svim ovim državama na izborima 2020, pobede u Pensilvaniji, Mičigenu i Viskonsinu bile bi dovoljne da pobedi na izborima, računajući i pobede u državama koje su tradicionalno naklonjene demokratskim kandidatima.

Rezultati istraživanja bili su slični i u hipotetičkom izboru između Bajdena, Trampa i nezavisnog kandidata Roberta F. Kenedija Mlađeg, koji bi, prema istraživanju, osvojio 10 odsto glasova u svakoj od država.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKA ARTILjERIJA NA DELU: jedinica gađala položaje ukrajinske vojske na frontu u Hersonu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)