"POLITIKO" TVRDI: Poljska koristi Dudu da okrene Trampa protiv Putina

Милица Шкорић
Milica Škorić

06. 05. 2024. u 12:40

POLjSKA vlada veruje da može da okrene bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa protiv ruskog predsednika Vladimir Putina uz pomoć svog predsednika Andžeja Dude, piše Politiko.

ПОЛИТИКО ТВРДИ: Пољска користи Дуду да окрене Трампа против Путина

Foto: EPA

- Verujem da je tokom sastanka u Njujorku predsednik (Duda) prihvatio preporuke poljske vlade i predstavio stav Poljske po pitanju bezbednosti - izjavio je poljski premijer Donald Tusk povodom nedavnog sastanka Dude i Trampa.

Ovom sastanku Tuskove kolege iz stranke "Pravo i pravda" pripisuju zasluge za popuštanje Republikanaca lojalnih Trampu u Predstavničkom domu SAD povodom paketa pomoći Ukrajini od 60 milijardi dolara.

Poljski ministar spoljnih poslova Radoslav Sikorski je u martu pozvao poljske nacionaliste i konzervativce u video poruci da iskoriste svoj uticaj na Trampa "ako zaista postoji" jer je "Ukrajini potrebna pomoć".

- Tramp je bio u pravu kad je pozivao Evropu da troši više na odbranu - rekao je Sikorski u nedavnom intervjuu, navodeći da je Tramp takođe slao protivtenkovske rakete Ukrajini "pre rata, kada drugi to nisu činili".

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA VEŽBA - Filipini, SAD i Francuska u Zapadnom filipinskom moru

(Tanjug)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom